2000m2 showroom

+35 jaar familiebedrijf

+35 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Showroombus aan huis

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Showroombus aan huis

Bel mij terug
Bel mij terugHoud inbrekers buiten de deur met inbraakwerende kunststof deuren

23 juli 2020

In 2019 vonden er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zo’n 40.000 woninginbraken plaats. De cijfers lopen terug, maar het blijft nog altijd een probleem. 

We doen de deur altijd achter ons dicht, en als we weg gaan of gaan slapen draaien we ze op slot. Dit geeft ons het gevoel van veiligheid. Goed beveiligde deuren zijn daarom een belangrijke factor om jezelf fijn te voelen in je woning. De primaire functie van deuren is dan ook dat ze jou en jouw bezittingen beschermen door ongewenste bezoekers buiten te houden.

Wil je een schuifdeur kopen of een nieuwe kunststof voordeur aanschaffen? Al onze kunststof deuren zijn voorzien van SKG** of SKG*** gecertificeerd hang- en sluitwerk. Een keurmerk die van toegevoegde waarde is. Graag vertellen we je wat dit keurmerk inhoudt en wat dit betekent voor de veiligheid van je woning!  

Het SKG keurmerk

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren achter de naam dragen. Maar wat houden deze sterren in? Het aantal sterren geeft de mate van inbraakwerendheid van het product aan. Let wel: het keurmerk geeft geen garantie inbrekers buiten de deur te houden.  

Hoe meer sterren, hoe vervelender voor de inbreker

Hoe meer sterren het keurmerk bevat, des te lastiger het is voor de inbreker het slot te forceren. Maar wat zegt het aantal sterren nou precies? Als deuren de test van Stichting Kwaliteit Gevelbouw hebben doorstaan krijgt het een keurmerk van 1 tot 3 sterren, afhankelijk van de mate van inbraakveiligheid. En hoe wordt die mate van inbraakveiligheid dan bepaald? Het aantal sterren is gebaseerd op de vertraging die inbrekers oplopen als zij deurbeslag met het SKG keurmerk proberen open te breken.

SKG keurmerk 1 ster – Dit houdt in dat het ‘standaard’ inbraakwerend deurbeslag is. Veiligheidsbeslag met deze waardering houdt inbrekers gedurende drie minuten tegen met licht gereedschap, zoals een breekijzer of schroevendraaier. 

SKG keurmerk 2 sterren – Dit aantal sterren houdt in dat de inbrekers, met een uitgebreide set aan gereedschap, tot zo’n drie minuten vertraging oplopen bij het inbreken in uw woning. Het keurmerk met twee sterren zijn niet bestand tegen kerntrekken, wat een populaire inbraakmethode is. 

SKG keurmerk 3 sterren – Hang en sluitwerk met 3 sterren SKG keurmerk is extra zwaar inbraakwerend. Dit houdt in dat het beslag minimaal vijf minuten inbraakwerend moet zijn met extra goed gereedschap. Deze cilinders zijn bestand tegen de meest actuele inbraakmethodes. Dit is de veiligste mogelijkheid voor uw huis. 

Kunstsof deuren van Jordens

Bekijk ons assortiment achter- en voordeuren, schuurdeuren, balkondeuren, terrasdeuren, openslaande deuren en schuifdeuren en kijk wat bij jou past. Maak een afspraak, zodat we samen jouw droom deur kunnen creëren! 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?