2000m2 showroom

+35 jaar familiebedrijf

+35 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Showroombus aan huis

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Showroombus aan huis

Bel mij terug
Bel mij terugZo verbetert raambekleding je wooncomfort

24 september 2020

Er zijn talloze vormen van raambekleding en ieder soort raamdecoratie dient weer voor een ander doel. Maar ze hebben één ding gemeen: de zon buiten houden! Daarnaast dient raambekleding voor behoud van privacy, het reguleren van lichtinval of het buiten de deur houden van insecten. Kortom, alleen maar pluspunten. Graag nemen wij de belangrijkste voordelen met je door en vertellen we jou waarom raambekleding een must have is.

Raamdecoratie zorgt voor verduistering

Dat raamdecoratie een verduisterende werking heeft komt waarschijnlijk niet als een verrassing. Maar de mate waarin raambekleding verduisterd werkt hangt af van de stof. Het is goed voor te stellen dat je in de slaapkamer juist voor een stof kiest die heel verduisterend werkt, daar waar je voor de woonkamer eerder gaat voor een transparante- of semi transparante stof. Dus voordat je de raambekleding uitzoekt voor een ruimte: bepaal dan hoe donker je deze wil hebben! 

Met raambekleding reguleer je zelf de temperatuur binnen

Wanneer de zon volop naar binnen schijnt brengt dit ook warmte met zich mee. Voornamelijk in de zomer kan dit zorgen voor onaangename temperaturen binnen. Hoe fijn is het dan als je je jaloezieën even dicht kan doen om deze warmte buiten de deur te houden? Met raamdecoratie reguleer je de temperatuur in huis dus helemaal zelf. Een nog belangrijker voor de koudere dagen die we nu tegemoet gaan: met raambekleding behoud je de warmte net zo goed binnen! Het zorgt voor betere isolatie en daarmee kun je besparen op je energieverbruik. 

De ultieme privacy door raambekleding

We vinden het allemaal fijn om binnen te zijn zonder dat mensen van buitenaf naar binnen kunnen kijken, dit geeft ons een veilig gevoel. En dit is nou eenmaal een gevoel wat een mens nodig heeft. Met raambekleding houd je niet alleen de zon, maar ook het zicht van buitenaf tegen. Hierbij is het niet nodig de ramen geheel te bedekken waardoor er geen licht meer naar binnen valt, maar gebruik je raambekleding die voor zowel privacy als lichtinval zorgt. 

Allerlaatst zorgt mooie raambekleding ervoor dat je sfeer creëert in een ruimte. Want zeg nou zelf: ramen voorzien van raamdecoratie ziet er veel knusser uit dan kale ramen toch?

Samen maken we raamdecoratie op maat die geheel bij jouw wensen past! Neem contact met ons op of kom langs in de showroom.

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?