Velux dakraam

Bent u op zoek naar een Velux dakraam? De Velux dakramen zijn voorzien van dubbel glas en staan bekend vanwege hun nette en strakke uitstraling en gebruiksgemak. Hierdoor geniet u niet alleen van

2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Wilt u meer daglicht in uw huis creëren en zoekt u een duurzame oplossing? Kies dan voor dakramen van Jordens. Onze dakramen en dakvensters zijn de ideale oplossing voor het binnenhalen van natuurlijk daglicht. Van de offerte tot aan het ontwerp en van de eigen montage tot aan de afwerking: wij regelen alles van A tot Z!

FAQ Velux dakraam

Welke soorten Velux dakramen zijn er?
close open

Velux dakramen zijn bij Jordens verkrijgbaar in verschillende modellen en kunnen besteld worden met diverse glaselementen. Bij Jordens bieden we twee verschillende kunststof Velux dakramen aan:

 

 • Velux tuimelvenster: een tuimelvenster opent zich naar binnen en is eenvoudig te bedienen, doordat de praktisch bedieningshandgreep aan de bovenkant bevestigd is. Hierdoor kan het dakraam lager geplaatst worden dan andere vergelijkbare tuimelvensters. Het Velux tuimelvenster is geschikt voor een dakhelling tussen 15 en 90 graden.
 • Velux uitzettuimelvenster: de uitzettuimelvenster is aan de onderkant te openen met de innovatieve bedieningshandgreep. Doordat het venster zich naar buiten opent, blijft het uitzicht volledig behouden als het dakraam geopend is. Het Velux uitzettuimelvenster is geschikt voor een dakhelling tussen 15 en 55 graden.
Wat zijn de voordelen van een kunststof Velux dakraam?
close open

Bij Jordens bieden we een ruim assortiment kunststof Velux dakramen. Deze kunststof Velux dakramen hebben verschillende voordelen. Wij hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet:

 

 • Onderhoudsvriendelijk: De kunststof Velux dakramen zijn zeer onderhoudsvriendelijk, omdat het materiaal niet geschuurd of geschilderd hoeft te worden. Af en toe een kleine schoonmaakbeurt is al voldoende. Dit scheelt veel in de onderhoudskosten.
 • Weerbestendigheid: De kunststof dakramen zijn, in tegenstelling tot hout, erg bestand tegen verschillende weersomstandigheden (zowel warmte als vocht). Bovendien zijn de kunststof dakramen van Velux volledig vochtbestendig dankzij de beschermlaag van polyurethaan.
 • Duurzaamheid: kunststof is in verhouding tot hout minder schadelijk voor het milieu, aangezien er geen ontbossing aan ten pas komt. Bovendien gaat kunststof daarentegen drie keer langer langer mee dan hout én zijn kunststof kozijnen recyclebaar.
 • Brandveiligheid: Een ander groot voordeel van kunststof is dat het brandvertragend is, omdat kunststof nauwelijks vlam vat.
 • Isolerend: Een kunststof Velux dakraam heeft een isolerende werking. Hierdoor zijn uw stookkosten lager omdat het minder energie kost om uw zolderkamer warm te krijgen en te behouden. Bovendien draagt de dubbele beglazing ook nog bij aan een vermindering van het energieverbruik.
Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakraam?
close open

Afhankelijk van de plek waar u het dakraam wilt plaatsen heeft u een vergunning nodig. Voor het plaatsen van een dakraam aan de achterkant van uw woning is meestal geen vergunning nodig. Aan de voorkant moet u daarentegen vaak wel een vergunning hebben. Informeer tijdig bij uw gemeente wat de regels in uw woonplaats of regio zijn.

Wat zijn de standaard Velux afmetingen?
close open

Het standaard assortiment Velux dakramen bestaan in de volgende afmetingen:

 

55 x 70 cm 94 x 100 cm
55 x 78 cm 94 x 118 cm
55 x 98 cm 94 x 140 cm
55 x 118 cm 94 x 160 cm
66 x 98 cm 114 x 70 cm
66 x 118 cm 114 x 118 cm
66 x 140 cm 114 x 140 cm
78 x 98 cm 114 x 160 cm
78 x 188 cm 134 x 98 cm
78 x 140 cm 134 x 140 cm
78 x 160 cm
Hoe meet ik de maat van een dakraam?
close open
Gaat u uw oude dakraam vervangen? Bij het meten van het dakraam zijn de breedte en de hoogte van het huidige dakraam van belang. Plaats het meetlint links tegen de aftimmering en rol het vervolgens uit in een rechte lijn tot de rechterkant van de aftimmering. Doe hetzelfde voor de hoogtemaat. Is er nog geen constructie of sprake van een oud dakraam?  Oftewel: gaat u een volledig nieuw dakraam plaatsen? In dat geval kunt u het beste de vloeroppervlakte als uitgangspunt nemen. De grootte van de vloeroppervlakte bepaalt de grootte van uw Velux dakraam. In een ruimte zonder andere dakramen geldt dat het raamoppervlakte 10% van het vloeroppervlakte moet zijn. Met deze richtlijn is het makkelijk te bepalen voor welke dakraam maat uw moet kiezen, als u voldoende lichtinval wilt krijgen.
Tip: Wilt u geen risico nemen? Onze vakkundige voorman kan persoonlijk het dakraam bij u eigenhandig komen inmeten.
Waar vind ik de maat van mijn Velux dakraam?
close open
Bent u al in het bezit van een Velux dakraam en bent u op zoek naar de maat? Bijvoorbeeld om de juiste raamdecoratie voor het dakraam uit te kiezen? De maat van een Velux dakraam staat met een code beschreven op het typeplaatje dat op het dakraam gemonteerd is. Als u het dakraam kantelt vindt u het typeplaatje met daarop de Velux-formaatcode van uw dakraam.
Hoe moet ik een Velux dakraam onderhouden?
close open

Met het juiste onderhoud kunt u de levensduur van uw Velux dakraam aanzienlijk verlengen. Wij hebben de belangrijkste onderhoudstips voor u op een rijtje gezet:

 

 • Luchtfilter reinigen: het luchtfilter kan volledig verwijderd worden en eenvoudig gereinigd worden met gangbare huishoudelijke schoonmaakmiddelen.
 • Scharnieren smeren: het jaarlijk smeren van de scharnierpunten zorgt ervoor dat de kunststof dakramen flexibel blijven bewegen.  De scharnieren kunnen eventueel met wasbenzine schoongemaakt worden. Smeer vervolgens de scharnieren goed in met een zuurvrije vaseline.
 • Glas schoonmaken: zowel het Velux tuimeulvenster als het Velux uitzettuimvenster hebben een vergrendelingsschuif waarmee het draaiende gedeelte vastgezet kunnen worden. Vervolgens kunt u de ruit reinigen met een zachte, schone en pluisvrije doek of spons en een ruitenwisser zonder metaal.
 • Goot reinigen: probeer te voorkomen dat regenwater niet goed afgevoerd kan worden door bladeren en ander vuil uit het gootstuk rondom het dakraam te verwijderen.
Wat zijn de Velux dakraam prijzen?
close open

Bent u benieuwd naar de prijzen van een Velux dakraam? Jordens biedt een ruim assortiment Velux dakramen en afhankelijk van het type dakraam en uw wensen plaatsen wij een dakraam al vanaf € 950,- (inclusief BTW).

# Prijsindicatie Velux dakraam

Van assortiment tot montage: Jordens biedt op-maat-gemaakte oplossingen. Vraag een prijsindicatie aan voor het vervangen van uw dakramen.

Prijsindicatie

Op zoek naar tips & inspiratie?

Creëer meer lichtinval met deze praktische tips

Meer informatie over een Velux dakraam?

Staat uw specifieke vraag er niet tussen of vindt u het prettig om persoonlijk advies te ontvangen over een Velux dakraam? Bij Jordens willen we u zo goed mogelijk van dienst zijn en bieden we verschillende manieren van contact aan. U kunt contact met ons opnemen door te bellen op telefoonnummer 078 20 40 583 of een WhatsApp bericht te sturen naar 06 899 910 85. Bovendien kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen, een informatie aanvraag indienen of een e-mail sturen naar info@jordens.nl. Tot slot kunt een bezoek brengen aan onze sfeervolle showroom in Zwijndrecht. Onze ervaren adviseurs voorzien u daar graag van persoonlijk advies. Wilt u liever onze adviseurs bij u thuis langs laten komen? Ook dat is mogelijk bij Jordens.

 

 

Adviseurs bij u thuis →   Informatie aanvragen →   Showroom afspraak →

Wij staan voor zekerheid en kwaliteit

Kwaliteit bieden wij met hoogwaardige producten en een vakkundige montage. Zekerheid leveren wij in de vorm van continuïteit op het gebied van serviceverlening.

Ad Zwart

24-11-2020

Prettig en Professioneel

L.C.Groeneweg

24-11-2020

Netjes werkende mensen, content, secuur en bij problemen worden deze snel opgelost.

H van der Linden

19-11-2020

Duidelijke informatie, prettige sfeer, goede bereikbaarheid

Bekijk alle beoordelingen

Vraag direct
een brochure aan

Bent u benieuwd wat wij kunnen bieden op het gebied van hoogwaardige, onderhoudsvrije kunststof en andere kwaliteitsproducten? Vraag nu een brochure aan.

Assortimentsgroep
KozijnenDakkapellenSchuifpuienOverig

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?