Gevelbekleding

Rabatdelen, gevelpanelen, schroten of ook wel: gevelbekleding! Gevelbekleding is het materiaal waarmee u de gevel van uw woning bekleed. Is uw huidige gevel aan vervanging toe? Dan is kunststof

2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Met gevelbekleding geeft u de de gevel een geheel nieuwe uitstraling. Bij Jordens zijn we groot voorstander van kunststof gevelbekleding. Kunststof staat namelijk bekend vanwege het duurzame, milieuvriendelijke en onderhoudsvriendelijke karakter.  Doordat het kunststof in diverse kleuren en profielen verkrijgbaar is, kunt u met de bekleding een volledig eigen stijl creëeren. Benieuwd naar de mogelijkheden, prijzen en de manier van montage?

FAQ gevelbekleding

Welke soorten gevelbekleding zijn er?
close open

Gevelbekleding kan in eindeloos veel materialen uitgevoerd worden. Wij hebben hier een overzicht van de meest populaire soorten gevelbekleding:

 

 • Houten gevelbekleding
 • Metalen gevelbekleding
 • Kunststof gevelbekleding
 • Aluminium gevelbekleding
 • Steenstrips als gevelbekleding
 • Gevelsteen gevelbekleding
 • Leien gevelbekleding
 • Houtcomposiet gevelbekleding

Bij Jordens zijn wij gespecialiseerd in kunststof en aluminium gevelbekleding.

Wat zijn de voordelen van kunststof gevelbekleding?
close open

Bent u op zoek naar onderhoudsarme kunststof gevelbekleding? Kunststof gevelbekleding  is het perfecte alternatief voor houten gevels, dat veel onderhoud vergt. Met kunststof kiest u bij Jordens voor een onderhoudsarm alternatief dat door de natuurlijk uitstraling haast niet van echt hout te onderscheiden is.  Bovendien gaat kunststof jaren mee en is het bestendig tegen alle weersinvloeden. Hieronder hebben wij de voordelen van kunststof voor u opgesomd:

 

 • Onderhoudsarm
 • Weersbestendig
 • Duurzaam
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Niet van hout te onderscheiden
Wat is Keralit® gevelbekleding?
close open

Bij Jordens bieden wij ook Keralit® gevelpanelen aan. Keralit® staat bekend als duurzame en milieuvriendelijke gevelbekleding. De basis van Keralit® is gemaakt van “Fiberyl®” en bestaat onder andere uit gerecyclede kunststoffen met glasvezel. De gevelbekleding wordt afgewerkt met een UV-bestendige toplaag naar een kleur naar eigen keuze. Keralit® gevelbkleding is ongevoelig voor kromtrekking door vocht, warmte of aantasting door schimmels, bacteriĂ«n en andere rottingsprocessen waardoor schilder- en voegwerk tot het verleden behoren.  Bovendien is Keralit®  niet van echt hout te onderscheiden, maar wel onderhoudsarm. Als u op zoek bent naar een natuurgetrouwe en milieuvriendelijke gevelrenovatie, dan is de gevelbekleding van Keralit® een perfecte keuze.

Welke soorten Keralit® gevelbekleding zijn er?
close open

De gevelbekleding van Keralit® is beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen. De uitvoeringen verschillen in materiaalgebruik (zoals red cedar gevelbekleding en aluminium gevelbekleding) en modellen.

 

 1. Sponningdeel 143: Dit model wordt al jarenlang toegepast in de Nederlandse woningbouw en past nagenoeg op ieder type woning. Dit populaire model gevelbekleding bestaat uit kunststof panelen van 143 mm breed en is populair vanwege zijn brede sponning waardoor er een mooi lijnenspel ontstaat. Door deze strakke lijnen krijgt de gevel een hoogwaardig afgewerkte uitstraling. De basis bestaat uit het gepatenteerde Fiberyl®,  dat verwijst naar een unieke mix van duurzame kunststof en onder voortdurende ISO 9001 controle staat.
 2. Sponningdeel 190: Dit type gevelbekleding wordt gekenmerkt door de 190 mm brede panelen, die de woning een chique en moderne uitstraling geven. Ook bij dit model bestaan de gevels grotendeels uit het gepatenteerde Fiberyl®. Fiberyl® zorgt voor een oersterk gevelpaneel dat bestand is tegen alle weersinvloeden, waardoor krimp en uitzetting tot een minimum beperkt worden.
 3. Potdeksel 177: Keralit potdeksel 177 bestaat uit overlappende panelen van 177 mm breed die uitstekend passen bij zowel klassieke als moderne woningen. Doordat de panelen elkaar overlappen ontstaat er een lichte schaduw en worden zachte lijnen gevormd. Net als de twee bovenstaande soorten bestaat ook Potdeksel 177 uit een basis van Fiberyl®.
Wat is Fiberyl®?
close open
De basis van verschillende soorten Keralit gevelbekleding bestaat uit het gepatenteerde Fiberyl®. Deze grondstof bestaat uit een combinatie van gerecycle kunststoffen en glasvezel en biedt daardoor een uiterst lage uitzetting in vergelijking tot andere soorten kunststof panelen zoals PVS of ABS. Bovendien is deze grondstofsamenstelling KOMO-gecertificeerd.
Kunststof gevelbekleding op maat bestellen?
close open

Alle gevelbekleding van Jordens is op maat gemaakt van duurzaam Keralit® kunststof en is verkrijgbaar in diverse kleuren en profielen. U stelt zelf geheel op de maat de afwerking, kleur en dikte samen. Bovendien is de gevelbekleding zowel verticaal als horizontaal te plaatsen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag eenvoudig en gratis een online brochure aan.

Kan ik een isolatielaag plaatsen bij gevelbekleding?
close open

Als u kiest voor kunststof gevelpanelen kunt u hier ook een isolatielaag achter aanbrengen. Als u dan toch bezig bent, kunt u het beter direct goed aanpakken! Bij het isoleren van de buitenmuren en de gevelbekleding speelt de dikte van de isolatie een belangrijke rol voor het uiteindelijke energieverbruik. De gevelpanelen zijn bestand tegen vocht en uv straling. De panelen blijven zijn kwaliteit houden en trekken nog minder krom door bijvoorbeeld de warmte. U stelt bij Jordens zelf de afwerking, kleur en dikte samen. De bekleding is er in verschillende kleuren en profielen, en kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden.

Hoe onderhoud ik gevelbekleding?
close open

Minimaal onderhoud klinkt iedereen als muziek in de oren, en dat begrijpen wij maar al te goed! Niemand staat erom te springen om regelmatig de gevel te schrobben. Met kunststof gevelbekleding heeft u voldoende aan een emmertje sop, een doekje of een waterstraal en uw buitenmuur is binnen no-time schoongemaakt. Anders dan bij houten gevelbekleding hoeft kunststof niet gelakt of geschilderd te worden.

# Prijsindicatie gevelbekleding

Van assortiment tot montage: Jordens biedt op-maat-gemaakte oplossingen. Vraag een prijsindicatie aan uw gevelbekleding.

Prijsindicatie

Op zoek naar tips & inspiratie?

Verbeter wooncomfort en laat u inspireren door deze handige tips

Meer informatie over gevelbekleding?

Worden uw vragen over gevelbekleding niet beantwoordt en wilt u persoonlijk advies op maat? Bij Jordens proberen we u zo goed mogelijk van dienst te zijn. U kunt daarom contact met ons opnemen door gratis en vrijblijvend een brochure aan te vragen, een informatie aanvraag of een service aanvraag in te dienen. Bovendien kunt een bezoek brengen aan onze sfeervolle showroom in Zwijndrecht. Onze ervaren adviseurs helpen u daar graag verder. Wilt u liever adviseurs bij u thuis laten langs komen? Ook dat is mogelijk bij Jordens.

 

 

Adviseurs bij u thuis →   Informatie aanvragen →   Showroom afspraak →

Wij staan voor zekerheid en kwaliteit

Kwaliteit bieden wij met hoogwaardige producten en een vakkundige montage. Zekerheid leveren wij in de vorm van continuĂŻteit op het gebied van serviceverlening.

Ad Zwart

24-11-2020

Prettig en Professioneel

L.C.Groeneweg

24-11-2020

Netjes werkende mensen, content, secuur en bij problemen worden deze snel opgelost.

H van der Linden

19-11-2020

Duidelijke informatie, prettige sfeer, goede bereikbaarheid

Bekijk alle beoordelingen

Vraag direct
een brochure aan

Bent u benieuwd wat wij kunnen bieden op het gebied van hoogwaardige, onderhoudsvrije kunststof en andere kwaliteitsproducten? Vraag nu een brochure aan.

Assortimentsgroep
KozijnenDakkapellenSchuifpuienOverig

Open chat
1
Hallo đź‘‹
Hoe kunnen wij u helpen?