2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Je huis renoveren voor beter wooncomfort? Dit kun je doen!

26 maart 2021

Koude voeten, tocht in huis en andere ongemakken: daar zit niemand op te wachten! We willen allemaal een woning die het beste wooncomfort biedt, zodat we ongestoord kunnen genieten van ons huis. Er zijn talloze grote en kleine aanpassingen die je in huis kunt verrichten om dit wooncomfort te verbeteren. Maar wat dan allemaal? Graag vertellen we jou welke renovaties je kunt verrichten in huis om optimaal van jouw stulpje te genieten.

Laat een schuifpui plaatsen

De lente staat weer voor de deur, dus nu is het juiste moment om daar op in te spelen. Om de drempel van binnen naar buiten zo laag mogelijk te maken en deze twee ruimtes te verbinden is het plaatsen van een schuifpui de perfecte uitkomst. Tijdens de warme dagen zet je de schuifpui open en loop je gemakkelijk in en uit. Je vergroot je leefruimte hiermee van binnen naar buiten, wat ten goede komt van je wooncomfort. Het voordeel van een schuifpui ten opzichte van een normale tuindeur is dat je geen ruimte verliest aan de opengeslagen deur. Kortom, een schuifpui kent alleen maar voordelen!  

Al onze schuifpuien worden standaard voorzien van isolerende HR++ beglazing, maar kunnen indien gewenst ook geleverd worden met gelaagd glas. 

Ramen en deuren vervangen door kunststof kozijnen met dubbelglas

Enkelglas is niet meer van deze tijd, maar als je in een oud huis woont ben je er waarschijnlijk wel bekend mee. Met enkelglas is het koud in huis en moet je tijdens koude dagen veel stoken. Dat is zonde! Je ramen en deuren voorzien van dubbelglas is daarom iets waar je veel aan hebt als het aankomt om je wooncomfort, maar ook op je portemonnee. Dubbelglas zorgt dat de warmte die je binnen creëert niet naar buiten ontsnapt en de kou niet naar binnen sluipt. Ook in de zomer zorgt dubbelglas er juist voor dat de ruimte binnen koel blijft, en het binnen niet net zo broeierig wordt als het buiten kan zijn. Dus heb jij een oud huis met enkel glas? Renoveer deze dan en vervang ze (als je duurzaamheid belangrijk vindt) door ramen en deuren met kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm en hebben een lange levensduur. 

Je woning isoleren

Eén van de belangrijkste aspecten om het wooncomfort te verbeteren en waar men vaak in investeert is het isoleren van de woning. Want koude voeten in huis gaan niet samen met comfort. Laat vloerisolatie plaatsen om die koude voeten tegen te gaan, laat je dak isoleren om de kou buiten te houden, investeer in HR++ glas (Hoog Rendementsglas) voor je ramen en deuren of pak het direct goed aan en doe het allemaal. Door goede isolatie kun je ook besparen op je energiekosten, want in de wintermaanden hoef je minder hard te stoken!

Bij Jordens zijn we ook gespecialiseerd in het plaatsen van gevelbekleding. Wil je gevelbekleding laten plaatsen? Dan kun je ervoor kiezen isolatie achter de panelen aan te laten brengen ter verbetering van de isolatie van de woning.

Plaats een dakkapel

Heb je een schuin dak? Dan raden wij aan een dakkapel te laten plaatsen om deze ruimte optimaal te benutten! Nu je hier gewoon kunt lopen zonder je hoofd te stoten, kun je de ruimte inrichten en hier bijvoorbeeld een slaapkamer van maken. Naast dat deze extra vierkante meters je wooncomfort verbetert is het ook gunstig als je je woning wil verkopen. Een dakkapel verhoogt namelijk de waarde van je huis! Zolderruimtes zijn in de zomer vaak een warme plek, omdat warmte opstijgt. Daar hebben wij aan gedacht! Wij voorzien onze dakkapellen namelijk van lichtgrijze kunststof dakbedekking. Deze kleur weerkaatst zonlicht waardoor de dakkapel weinig warmte absorbeert. Waar wacht je nog op?

Creëer meer daglicht

Voldoende lichtinval van de zon in huis is belangrijker dan je misschien verwacht. Natuurlijk daglicht maakt ons energiek en laat ons fris en fit voelen. Ook komt voldoende daglicht ten goede van je humeur, niet alleen goed voor jezelf, maar dus ook voor je omgeving! Men houdt ook van zoveel mogelijk zonlicht in huis en veel ramen is dan ook vaak een belangrijk criteria voor het uitzoeken van een nieuwe woning. Maar als het huis eenmaal staat, heb je daar geen invloed meer op. Heb jij een huis waar weinig zonlicht naar binnen valt? Dan kun je dit enigszins oplossen met de juiste verlichting, die jou toch het gevoel geven van daglicht. Daarbij is de juiste verlichting ook sfeerbepalend. Een goede reden dus om hier aandacht aan te besteden, want we willen allemaal leven in een sfeervol huis. Om meer zonlicht te krijgen binnen kun je ook een mooie serre laten aanbouwen. Hiermee bereik je dubbel voordeel, want een serre verhoogt ook nog eens de waarde van je woning! 

Ventileer je huis goed

Men vergeet nog wel eens het huis goed te ventileren, terwijl frisse lucht heel belangrijk is. Je doet waarschijnlijk regelmatig de ramen open, maar dat is niet genoeg om gezonde lucht in huis te halen. Daarnaast kun je schone lucht beter verwarmen, waardoor je dus weer minder hoeft te stoken. We weten dat een frisse neus halen buiten gezond is, dus ook binnen is het belangrijk dat de lucht goed geventileerd wordt om te profiteren van deze gezonde lucht. De meeste ruimtes in huis hebben een ventilatierooster, zet deze dus altijd open. Heb je geen ventilatieroosters? Laat ze dan plaatsen! 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?