2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Houd vocht buiten met tochtstrippen voor de voordeur

17 februari 2022

Tocht kan overal vandaan komen. Het zorgt zowel voor kou als voor onnodig energieverbruik. De oplossing? Alle naden en kieren in huis dichtmaken met behulp van tochtstrippen. In dit artikel vertellen we u alles over de tochtstrip voor (voor)deuren en ramen.

Wat is een tochtstrip voor de voordeur?

Een tochtstrip voor de voordeur is een profiel dat aangebracht wordt bij de deur om een tochtvrije constructie te maken. Tochtstrippen worden vaak gemaakt van kunststof of aluminium. Het flexibele, tochtwerende gedeelte is van rubber of schuimrubber.

Verschillende soorten vormen tochtstrippen

Tochtstrippen worden gemaakt in verschillende soorten vormen. Deze verschillende vormen worden aangeduid met een letter. Wat houden deze letters in en welke tochtstrip kies je wanneer?

  • E-profiel

De tochtstrip met het E-profiel, ook wel kroonband genoemd, is voornamelijk geschikt voor kleine, regelmatige groeven. Denk bijvoorbeeld aan houten raamkozijnen, fabrieksbeglazing en antiek glaswerk. De vorm e zorgt voor een luchtdichte en een waterdichte afsluiting.

  • D-profiel

Tochtstrippen met dit profiel geven een goede en langdurige afdichting bij kleine en middelgrote kieren. Het D-profiel heeft een luchtkamer die samendrukbaar is. Deze luchtkamer compenseert oneffenheden tussen het kozijn en het raam.

  • P-profiel

Een tochtstrip met P-profiel is geschikt om holtes op te vullen met daarlangs een dunne kier. Goed toepasbaar bij relatief grote spleten en openingen. De ronde luchtkamer van de P is samendrukbaar, waardoor het gemakkelijk aanpast bij eventuele oneffenheden.

  • O-profiel

Tochtstrippen met het O-profiel zijn het beste samendrukbaar. Door de ronde luchtkamer heeft het, in vergelijking met andere profielen, een erg lage weerstand bij het sluiten van ramen of deuren. Daarom worden ze vaak toegepast bij ramen met onregelmatige kieren.

  • I-profiel

Het I-profiel is verkrijgbaar in verschillende breedtematen en is geschikt voor allerlei soorten toepassingen. 

Wat de beste tochtstrip is voor uw voordeur of raam, is dus vooral afhankelijk van de grootte van de betreffende kier.

Voordelen van tochtstrippen bij de voordeur

Wanneer u ervoor kiest om tochtstrippen bij bijvoorbeeld de voordeur, achterdeur en ramen te plaatsen, kiest u voor de volgende voordelen: 

  • Voorkom last van koud en wind

De tochtstrip is een goede oplossing wanneer u merkt dat er veel tocht vanuit de deuren en ramen komt. Vriest het buiten en voelt u het binnen? Dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen.

  • Bespaar energie en geld

Tijd en geld investeren om tochtstrippen te kopen en plaatsen, is een kleine investering met de energie die u bespaart. De verwarming hoeft niet meer zo hoog, wat direct gevolgen heeft voor uw energierekening. 

  • Meer comfort

Op de tocht zitten voelt niet prettig. U heeft het sneller koud en het is moeilijk om te ontspannen in een tochtige kamer. Wanneer deze tocht weg is, zit u een stuk comfortabeler.

Bent u, na het lezen van dit artikel, overtuigd van de voordelen van tochtstrippen bij deuren en ramen? En bent u benieuwd naar de kosten van een tochtstrip? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van tochtstrippen bij onze voordeuren? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?