2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Je gevel renoveren en tegelijk isoleren? Zo doe je dat!

1 april 2020

De Corona crisis verplicht ons min of meer binnen te blijven. Voor veel mensen een reden om het huis eens even goed onder handen te nemen. Maar sta je ook wel eens stil bij hoe de buitenkant van je woning eruitziet? Je gevel is essentieel in het beschermen van de binnenkant van jouw woning en voor een goede uitstraling. Als je de gevel niet regelmatig controleert en onderhoudt, zal het gebouw langzaam vervallen. Daarbij ontsnapt er bij slecht geïsoleerde muren en ramen maar liefst 20% van de warmte het huis uit. Met goede gevelbekleding voorkom je energieverspilling, kun je gaan besparen en vang je dus meerdere vliegen in één klap! Toe aan een renovatie? Wij vertellen je er alles over. 

Duurzame kunststof gevelbekleding

Met gevelrenovatie wordt ‘het herstellen van de gevel’ bedoeld. Door een combinatie van zon, wind en regen, en bijkomende vervuiling raken gevels aangetast. Tegenwoordig kun je je gevel duurzaam renoveren. Duurzame gevelbekleding is gemaakt van Keralit kunststof en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en profielen. Het voordeel van Keralit gevelbekleding is dat het vochtdoorslag voorkomt. Hierdoor is schilder- en voegwerk verleden tijd! Bij het plaatsen van Keralit gevelbekleding kan tegelijkertijd ook een isolatielaag worden aangebracht. Een belangrijk aspect om energie te besparen!

Kies de gevelbekleding stijl

Met de juiste kleur gevelbekleding kun je jouw woning een buitengewone uitstraling geven. Je kunt voor houttinten gaan, die voor een natuurlijke uitstraling zorgt. Ook kun je kiezen voor wat donkerdere kleuren, die juist weer zorgen voor een strakke en moderne look. Een gerenoveerde gevel geeft de buitenkant van jouw huis een totale makeover. Houd je van synergie? Dan is het mooi om voor een kleur te gaan die bij je huidige kozijnen past. Of ben je een type die graag verrassend uit de hoek komt? Dan kun je een totaal tegenovergestelde stijl uitpikken!

Ga voor gevelisolatie

Een keuze gemaakt wat betreft de gevelbekleding? Een goede tip is om de gevel te  voorzien van een extra isolatielaag. Nu de kosten voor onder andere gas de laatste jaren alleen maar verder op lijken te lopen is het verstandig jouw verbruikt hiervan te verminderen. Bijvoorbeeld door voldoende isolatie aan te brengen: en combineer dit met gevelbekleding, kozijnen en isolerend glas. Zo steek je jouw woning in een warm jasje, en zoals eerder benoemd: je bespaart energie. Een mooie bijkomstigheid van goede gevelbekleding: het leefklimaat wordt positief beïnvloedt en de waarde van je woning stijgt!

Het regelmatig onderhouden van je gevel kost je minder dan de uiteindelijke schade wanneer je hier geen aandacht aan besteed. Voorkomen is beter dan genezen! Toe aan een renovatie van je gevel of bestaande isolatie vernieuwen? Vraag de brochure aan!

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?