2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Velux dakraam vervangen?

17 maart 2022

Is het tijd om uw Velux dakraam te vervangen? Een dakraam van dit toonaangevende merk gaat lang mee vanwege de goede kwaliteit. Toch is het goed om af en toe uw dakraam te inspecteren om te controleren of deze inmiddels aan vervanging toe is. Heeft u toch een nieuw dakraam nodig of twijfelt u nog? In dit artikel leest u wanneer het tijd is voor een nieuw dakraam, maar ook de voordelen en prijzen van het vervangen van een dakraam.

Wanneer is het tijd om uw Velux dakraam te vervangen?

Het is tijd om uw Velux dakraam te vervangen als u een van de volgende problemen signaleert: 

  • Glas wordt dof: dof glas kan namelijk een teken zijn dat het isolerende vermogen ernstig is aangetast. Dof glas laat minder licht in het huis toe, waardoor er meer behoefte is aan kunstlicht.
  • Lekkage of vochtplekken op het glas: na verloop van tijd kan beglazing zijn isolerende werking verliezen, waardoor er eerder condens ontstaat tussen de ruiten en op de binnenruit.
  • Lekke afdichtingen en tocht rondom het raam: als een dakraam niet goed wordt onderhouden, kan de kwaliteit van het raam na verloop van tijd achteruitgaan, waardoor lekkage en tocht ontstaat.
  • Verrot hout in de kozijnranden: als de hoeken van het dakraam zwart zijn geworden en ook in de zomer nog steeds vochtig zijn, is dat een teken dat de kwaliteit van hout achter uit gaat en dat het hout rot kan zijn.

 

Wat zijn de voordelen bij het vervangen van een dakraam?

Het vervangen van het oude dakraam door een nieuw Velux dakraam is eenvoudiger dan je denkt. Eén enkel dakraam kan vaak al binnen 4 uur vervangen worden, tenzij uw dakconstructie daarvoor aangepast moet worden. Bovendien wordt het dakraam vervangen voor een nieuwer en energiezuiniger exemplaar wat verschillende voordelen met zich mee brengt. Wij hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet:

 

3redenen-dakraam-vervangen

 

Wat is de prijs van een Velux dakraam vervangen?

Is dan toch de tijd aangebroken dat u een nieuw Velux dakraam nodig heeft? Houd dan rekening met een prijs tussen 850 en 1250 euro voor het vervangen van een bestaand dakraam door een nieuw Velux dakraam. Deze prijs is afhankelijk van het type raam, de afmetingen en de beglazing van het Velux dakraam. Gelukkig levert het je ook wat op! Vooruitgang in technologie en het nieuwe raamontwerp met slankere profielen bieden namelijk effectieve warmte-isolatie, energiebesparing en geluidsreductie en meer veiligheid.

tip-jordens-code-van-dakraam-ntoren

Optimaal daglicht creëeren? 

Nu u toch kosten moet maken, kunnen wij ons voorstellen dat u het dan meteen goed wilt doen. Zo kunt u in combinatie met het nieuwe dakraam ook kiezen voor raamdecoratie en zonwering die past bij uw interieur én die u volledige controle geeft over de regulatie van het daglicht in de ruimte. Door het toepassen van raamdecoratie zorgt u voor lichtregulatie en vermindering van warmteverlies, terwijl met zonwering aan de buitenkant van het dakraam u het optimale binnenklimaat kunt creëeren.

Uw dakraam laten vervangen door een specialist?

We kunnen ons goed voorstellen dat u het vervangen van een dakraam toch liever wilt uitbesteden aan een specialist. Jordens is een familiebedrijf die dit al 40 jaar lang met passie en plezier voor klanten doet. Jordens staat voor kwaliteit en vakmanschap. Neem vrijblijvend contact op via 078 2040583 of vul ons online formulier in als u liever eerst informatie wilt ontvangen. . Uiteraard bent u ook van harte welkom om inspiratie op te komen doen in onze 2000m2 grote showroom

 

Adviseurs bij u thuis →   Informatie aanvragen →    Showroom afspraak →

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?