2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Openslaande deuren of een schuifpui?

14 juli 2022

Wat is er nu heerlijker dan genieten van frisse buitenlucht in uw woning, dankzij openslaande deuren of een schuifpui? Steeds meer mensen kiezen voor openslaande deuren of een schuifpui om hun binnen- en buitenruimte optimaal met elkaar te kunnen verbinden. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze twee toepassingen? Jordens zet de kenmerken en voordelen van openslaande deuren en schuifpuien op een rij.

Waarom openslaande deuren of een schuifpui?

Wat zijn nu redenen om te kiezen voor openslaande deuren of een schuifpui? De glazen buitendeuren bieden een aantal voordelen: 

  • Profiteer van extra lichtinval, waardoor de ruimte optisch vergroot wordt 
  • Het buitengevoel komt binnen, zo geniet u extra van de tuin of het terras 
  • Frisse lucht: reguleer de temperatuur in huis eenvoudig, houd de woning koeler door na warme zomerdagen te ventileren 
  • Kunststof en HR++ glas voor goede isolatie 
  • Sfeervolle, authentieke en functionele toevoeging, met waardevermeerdering van de woning als gevolg 

De verschillen tussen tuindeuren en puien

Dat schuifpuien en openslaande deuren een sfeervolle en functionele toevoeging zijn aan iedere woning, is waarschijnlijk geen verrassing. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze twee glazen buitendeuren? 

Openslaande deuren 

Openslaande deuren zijn dubbele deuren die naar buiten opendraaien. Openslaande deuren passen goed bij woningen met een meer klassieke of landelijke woonstijl. De tuindeuren geven namelijk een authentieke uitstraling aan de woning en creëeren een heerlijk grote doorgang. In tegenstelling tot een schuifpui, vereist een openslaande deur wel enige ruimte. De tuindeur moet namelijk wel naar buiten of naar binnen kunnen draaien. Ook is het verstandig om na te denken hoe de deuren vastgezet kunnen worden. Zo geniet u ook bij wind van een frisse bries in huis, zonder dat de deuren heen en weer klappen. Biedt uw tuin of terras voldoende ruimte voor het openslaan van tuindeuren? Dan is de openslaande deur een mooie, karakteristieke keuze voor de wat oudere woningen. Bovendien vallen openslaande deuren bij een brede doelgroep goed in de smaak en hebben deze deuren vaak een waarde verhogend effect.

Schuifpui

Beschikt u over een moderne woning met strakke inrichting? Dan past de schuifpui waarschijnlijk veel beter bij de sfeer en het interieur van uw huis. Een schuifpui bestaat uit twee of meerdere delen: het vaste raam en de deur(en) die naar links of rechts schuift/schuiven. Er is dus geen extra ruimte nodig voor het naar binnen of buiten draaien van de deur, ideaal wanneer u geen ruimte wilt inleveren op het terras of in de woning.  Doordat er weinig kozijnstijlen nodig zijn voor dit type deur, profiteert u optimaal van extra lichtinval in de woning. Een schuifpui is een gebruiksvriendelijke oplossing. In tegenstelling tot openslaande tuindeuren kunnen de schuifdeuren niet open of kapot waaien. Ook zijn schuifdeuren veilig in gebruik, zeker voor kleine kindervingertjes. 

Openslaande-deuren-vs-schuifpuien (3)

Welke glazen tuindeuren kiest u?

Openslaande deuren en een schuifpui bieden elk hun eigen voor- en nadelen. Om een goede keuze te kunnen maken tussen openslaande deuren en een schuifpui, zetten we een aantal criteria op een rij. 

  • Gewenste opening: Begin met het nadenken over de gewenste opening van de glazen tuindeuren. Wilt u dat de deuren volledig moeten kunnen openen? Dan zijn openslaande deuren een goede keuze. Deze kunnen namelijk volledig openen, zodat u optimaal profiteert van frisse lucht en licht in de woning. Schuifdeuren schuiven voor elkaar langs, waardoor de volledige ruimte van de pui nooit kan openen. Afhankelijk van of uw pui uit één of meerdere schuivende delen bestaat, openen deze deuren vaak voor de helft of tweederde. De opening van een schuifpui is dus kleiner dan van openslaande deuren.  
  • Beschikbare ruimte: Hoeveel ruimte is er beschikbaar rondom de glazen tuindeuren? Het antwoord op deze praktische vraag is van invloed op de keuze voor een bepaald type tuindeur. Als u geen bewegingsruimte wilt inleveren op het terras, in de tuin of in de woning, is de keuze voor een schuifpui verstandig. Is er voldoende ruimte? Dan behoren openslaande tuindeuren tot de mogelijkheden.
  • Woonstijl en smaak: Beschikt u over een nieuwe, moderne en strakke woning? Of heeft u juist een ouder, traditioneel en meer klassiek huis? Dankzij de nostalgische look passen openslaande deuren goed bij een klassieke woonstijl, terwijl schuifpuien perfect passen in moderne, strakke woningen. Natuurlijk blijft de keuze voor glazen buitendeuren ook altijd een kwestie van smaak. Wat vindt u zelf het mooiste passen in uw woning en woonstijl?
  • Prijs: De prijs van openslaande deuren of een schuifpui is afhankelijk van diverse factoren. Zo zijn de afmetingen van de glazen buitendeuren, het materiaal, het aantal deuren en de benodigde tijd van montage van invloed op de kosten. Over het algemeen zijn openslaande deuren iets goedkoper dan de aanschaf van een schuifpui.

Openslaande deuren of schuifpui bij Jordens

Bent u enthousiast geworden en ziet u uzelf al genieten van openslaande deuren of een schuifpui? Jordens levert zowel kunststof openslaande tuindeuren als schuifpuien. Gemaakt van hard PVC met verhoogde slagvastheid en voorzien van isolerend HR++ glas, vereisen deze tuindeuren minder onderhoud. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor openslaande deuren op maat. 

 

Adviseurs bij u thuis →   Informatie aanvragen →    Showroom afspraak →

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?