2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

3 tips voor het inrichten van jouw dakkapel!

20 augustus 2020

Meer licht, meer ruimte, meer loopruimte en zo we kunnen nog wel even doorgaan met de voordelen van een dakkapel! Een dakopbouw is de ideale oplossing als je jouw woongenot wil verbeteren. Door een uitbouw op je huis stijgt je woning in waarde en mede daarom is een dakkapel een investering die het dubbel en dwars waard is. Maar wat kun je allemaal met deze ruimte? Graag geven we jou een aantal tips om je nieuwe vertrek in te richten! 

De functie van jouw dakkapel

Als het goed is heb je jouw dakkapel aangeschaft met een reden en weet je waar je de ruimte voor wil benutten. Als je daar nog over twijfelt is het aan te raden dit, voordat je start met inrichten, helder te hebben. Graag geven we je een aantal ideeën over hoe je de ruimte kunt inrichten!

  • Slaapkamer: een dakopbouw wordt vaak geplaatst om een huidige slaapkamer te vergroten. In de gecreëerde ruimte kun je een kast bouwen, een mooie zithoek maken of je kunt er je bed plaatsen. Wat zo leuk is aan de extra ruimte in de slaapkamer is het mooie uitzicht en de hoeveelheid natuurlijk licht dat binnenkomt. Dat is nog eens heerlijk wakker worden!
  • Badkamer: extra ruimte in de badkamer kan voor veel huishoudens goed van pas komen. Een dakkapel wordt daarom ook vaak benut voor het uitbreiden van de badkamer. Hier kun je mogelijk een bad- of wc in plaatsen, waardoor je net even die extra wasbak kwijt kunt. 
  • Kantoor: mag jouw werkruimte thuis wel iets groter zijn? Dan is een dakopbouw hier ook perfect voor. Een ruime kamer met natuurlijk lichtinval werkt rustgevend op je brein, waardoor je zult merken dat je je beter kunt concentreren.

De juiste kleurkeuze

We weten dat een dakkapel meer ruimte creëert en deze ruimte wil je dan ook goed tot zijn recht laten komen. Dit doe je door de juiste kleuren en accenten te gebruiken. Het is mooi om een lichte kleur aan te brengen op een wand waar natuurlijk licht op valt. Is er een hoek of wand waar geen licht op valt? Voorzie deze muur dan niet van een donkere kleur, maar van een lichte, neutrale, of het liefst een witte kleur. Hoe lichter de kamer, hoe ruimer deze oogt! 

Benut de aflopende hoeken 

De meeste daken lopen aan beide kanten schuin af. Jouw zolderkamer hoogstwaarschijnlijk ook! De aanbouw op het dak zorgt dan wel voor meer loopruimte op zolder, maar je blijft toelopende hoeken houden. Dit kan het lastig maken deze plek praktisch in te richten. Je kunt er niet rechtop staan dus hoe kun je deze ruimte dan het best benutten? Een goed idee voor zo’n nauwe ruimte is om er schuifdeuren in zetten, zodat je een inbouw- of opbergkast hebt. 

Wil je een dakkapel plaatsen of je dakkapel vervangen? Wij van Jordens zijn al meer dan 40 jaar dé leverancier van onderhoudsvrije kunststof toepassingen van de beste kwaliteit.

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?