2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

De trend van 2021: kunststof kozijnen met houtlook!

5 mei 2021

De uitstraling van hout, maar het duurzame materiaal van kunststof. Dat klinkt goed toch? Als dat jouw wens is kan jouw droom werkelijkheid worden. Het is namelijk mogelijk om kunststof kozijnen te nemen, met de uitstraling van houten kozijnen. Dus wil jij het beste van twee werelden samenbrengen? Ga dan voor kunststof kozijnen met een houtlook! Graag vertellen we je er alles over.  

De pluspunten van kunststof kozijnen op een rijtje

Voordat we het verder hebben over kunststof kozijnen met een houtlook, vertellen we je eerst in het kort over de voordelen van kunststof als materiaal voor jouw kozijnen. De voornaamste voordelen van kunststof kozijnen:

✓ Duurzaam

✓ Hoge isolatiewaarde

✓ Relatief goedkoop 

✓ Energiebesparend

✓ Onderhoudsarm

✓ Veilig

Het frame van een raam speelt een doorslaggevende rol bij het bevorderen van energie en kostenefficiënte isolatie. Raamprofielen van kunststof scoren top in vergelijking met aluminium of houten kozijnen. Ze hebben betere isolatiewaarde en kunnen de energie- en verwarmingskosten verlagen. Dit is de grootste reden dan kunststof als materiaal wordt gebruikt in kozijnen. 

Kunststof kozijnen met een houtlook – hoe zit dat?

Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen designs nauwelijks te onderscheiden van houten kozijnen. Dat heeft een twee redenen! 

HVL verbinding

Onze K-Vision kozijnen zijn te verkrijgen in een HVL verbinding. Dat houdt in dat we een rechte hoekverbinding hanteren. Houten kozijnen worden ook op deze manier gemaakt, waardoor je een echte houtlook uitstraling krijgt. Anders gezegd: een HVL verbinding zijn raam kozijnen of deuren waarbij de hoeken van het kunststof kozijn fijntjes en recht op elkaar zijn verbonden, net zoals dat bij hout wordt gedaan. Door deze randafwerking toe te passen zijn kunststof kozijnen met een HVL verbinding lastig te onderscheiden van houten kozijnen.

Houtnerf look

De houten variant wordt nog vaak gekozen door de unieke uitstraling die het materiaal met zich meebrengt. Maar met een gestructureerd houtnerf effect kunnen jouw kunststof kozijnen een zeer overtuigend houteffect bereiken. Het zal eruit zien als traditionele houten raamkozijnen. 

Woontrend in 2021 – Het gebruik van natuurlijke elementen 

De trend van 2021 is het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Dit geldt voor de look binnenshuis, maar ook over de buitenkant van de woning. Kortom, de trend kan overal toegepast worden. Zelfs in de tuin is het gebruik van natuurlijke elementen en populair fenomeen. Houten kozijnen zouden daarom perfect in dit plaatje passen, maar ook kunststof kozijnen met houtlook passen hier helemaal bij. Doordat je deze kunt verkrijgen met houtnerf ga je mee met de ‘natuurlijke elementen’ trend, maar profiteer je toch van de voordelen van kunststof. 

Ga je je kozijnen vervangen, en wil je de voordelen van kunststof kozijnen, maar de uitstraling van een houten kozijnen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken van kunststof kozijnen met houtlook! 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?