2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

De ultieme handleiding om je huis koel te houden 

25 juni 2021

Je kent vast wel een aantal trucjes om je huis koel te houden. Maar soms heb je alles al geprobeerd en wil niks meer helpen. Daarom hebben wij de ultieme handleiding opgesteld voor het koel houden van je huis. Doe er je voordeel mee! 

Lees hier alle tips om je huis koel te houden

Je woning isoleren

Allereerst: isolatie is key als je een fijne temperatuur in huis wil hebben. Zowel voor in de winter als in de zomer. Heb jij al kunststof kozijnen met dubbelglas? Door het glas blijft de warmte buiten de deur, en dat is tijdens de zomer een belangrijk gegeven om het binnen uit te houden. 

Zonwering voor buiten

De naam zegt het al: met zonwering voor je ramen houd je de zon tegen en schijnt deze niet de hele dag naar binnen. Een investering die niet alleen praktisch is voor binnen, maar ook buiten geniet je van de schaduw die zonwering biedt. Nog een tip om de hitte buiten te houden: houd alle gordijnen dicht.

Laat je woning door luchten

Zet in de ochtend, avond of nacht de ramen in huis open. Zo kan het doorluchten en kan de benauwde lucht die zich binnen heeft verzameld naar buiten. Als het midden op de dag- en al warm is, heeft dit niet zoveel nut. Doe dit dus echt alleen als het buiten frisser is dan binnen.

Plaats een warmtepomp

Hier zul je misschien niet zo snel aan denken, maar een warmtepomp is een uitstekende investering waarmee je de temperatuur in huis kunt regelen. Hoe het je woning koel houdt? Een luchtwarmtepomp haalt de warmte uit de omgevingslucht. Hierin investeren is zeker het overwegen waard.

Voorzie je woning van groen

Dit wist je misschien niet: maar genoeg groen zorgt voor verkoeling. Denk hierbij aan een laagje gras op je platte dak en genoeg planten in huis en in de tuin. Hoe dat werkt? Tegels houden warmte, waardoor je dak heel warm kan worden. Planten nemen geen warmte op, dus die zorgen voor een heerlijk koele plek in huis of in de tuin. 

Laat warme lucht stijgen 

We weten allemaal dat warme lucht opstijgt. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze lucht een uitweg heeft. Zet daarom bijvoorbeeld, als je die hebt, het dakraam open. Of heb je een dakkapel? Nog beter! Dan kun je deze ramen opengooien en het lekker laten doorwaaien. 

Plaats een airco

Een airco is natuurlijk een hele fijne oplossing om snel je huis te verkoelen. Een investering waar je ieder jaar groots genot uit haalt en waar je geen spijt van krijgt. Toch is een airco wel een aanslag op je energierekening en is het het ook niet heel goed voor het milieu. Denk dus goed na of je hierin wil investeren.

Zet apparatuur dat warme afgeeft uit

Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaarsen en gloeilampen die warmte afgeven. Maar ook het fornuis en de oven zijn van die dingen die je op hete zomerdagen maar beter kunt vermijden. Een goede reden om heerlijk buiten te gaan barbecueën toch? Hang ook je was buiten om op te drogen in plaats van dit in de droger te stoppen. 

Koop een ventilator

Een ventilator is zo’n item dat iedereen in huis moet hebben. Je sleept ‘m het hele huis door en zet deze neer waar nodig. Een ventilator stuurt de warme lucht door, maar toch zorgt het voor een verfrissend briesje. Tip om koude lucht te verspreiden: zet bevroren flessen water of ijsblokjes voor de ventilator!

Zijn jouw kozijnen toe aan vervanging en wil je gelijk investeren in goede isolatie? Ga voor kunststof kozijnen van Jordens. Jordens heeft ruim 40 jaar ervaring en is expert op het gebied van kunststof toepassingen. 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?