2000m2 showroom

+35 jaar familiebedrijf

+35 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terugDe voordelen van kunststof kozijnen

1 augustus 2018

Kunststof kozijnen bieden enorm veel voordelen en het is dan ook niet vreemd dat deze kozijnen erg populair zijn. Wie kiest voor dit type kozijnen profiteert van een hoogwaardig en duurzaam product dat ook nog eens bekendstaat om zijn uitstekende isolatiewaarden. Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor kozijnen van kunststof is echter hun onderhoudsvrije karakter. In een notendop zijn dit de voornaamste pluspunten die kunststof kozijnen bieden. In deze blog belichten we deze en andere punten om u een duidelijk beeld te geven van de voordelen van kunststof kozijnen.

Energie besparen met kunststof kozijnen

Een groot voordeel van kunststof kozijnen, is dat ze zeer goed isoleren. Dit betekent dat er in de winter meer warmte blijft hangen in huis, waardoor u kunt besparen op uw energiekosten. De hoge isolatiewaarde van kunststof kozijnen kan worden verklaard door de holle ruimte binnenin de kozijnen. De besparing kan, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, oplopen tot 250 euro per jaar. Uiteraard speelt ook het type glas dat in de kozijnen wordt geplaatst een rol. Wanneer u kiest voor speciaal HR++ glas dat bestaat uit twee of soms wel drie glasplaten, zult u natuurlijk meer energie besparen dan met regulier glas.

Kunststof kozijnen zijn er in allerlei stijlen en uitvoeringen

Houdt u van een inrichting met een landelijke sfeer? Of kiest u toch liever voor strak en minimalistisch? Kunststof kozijnen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waardoor ze een mooie aanvulling zijn op ieder interieur. Jordens biedt bijvoorbeeld keuze uit drie soorten profielen: het AD profiel, HL (Holland) profiel of Cubus HVL (houtverbindingslook). Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor ofwel een gladde ofwel een houtnerf afwerking.

Onderhoudsvrije kozijnen? Kies voor kunststof!

Wat voor veel huiseigenaren een grote rol speelt bij het kiezen voor kunststof, is dat deze kozijnen onderhoudsvrij zijn. Omdat kunststof kozijnen geleverd worden in een bepaalde kleur die niet vervaagt, is het niet nodig om de kozijnen later weer over te schilderen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld kozijnen van hout, die om de 10 tot 15 jaar opnieuw in de verf gezet moeten worden. Om zo lang mogelijk van uw kozijnen te genieten, is het echter wel aan te raden deze regelmatig schoon te maken. Kozijnen worden nu eenmaal blootgesteld aan weer en wind. Gelukkig is het schoonhouden van kunststof kozijnen hartstikke simpel! Het volstaat om uw kozijnen af te nemen met een natte doek. Op die manier kan hardnekkig vuil zich niet vastbijten aan uw kozijnen en behouden ze hun mooie uitstraling.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor het plaatsen van kunststof kozijnen? Wanneer u contact met ons opneemt, voorzien wij u graag van advies. Wilt u eerst zelf inspiratie opdoen? Dan bent u natuurlijk welkom in onze showroom.

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?