2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Donkere kozijnen en deuren zijn dé nieuwe trend!

15 december 2020

De markt voor woningverbetering is altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om producten te ontwikkelen die aansluiten bij de huidige trends. Een van die stijgende trends binnen de woonindustrie zijn zwarte deuren en kozijnen voor zowel de binnen- als de buitenkant van je woning. Dit valt in hetzelfde straatje als de look van stalen deuren en zwarte wc’s die we tegenwoordig veel zien. Wij vertellen je alle pluspunten van deze trend en waarom jij hier op in moet spelen!

Donkere kozijnen, het nieuwe normaal

Allereerst willen we iets uit de wereld helpen. Bij een trend denk je aan een hype die binnenkort weer verdwijnt en het straks ‘uit de mode’ is. Naar onze mening is dat voor zwarte kunststof kozijnen en deuren niet het geval. De kans bestaat zelfs dat deze kleur de crème kleur van hoe we onze kozijnen en deuren nu kennen, zullen vervangen. Maar we kunnen natuurlijk nooit in de toekomst kijken. De tijd zal het leren! 

Kunststof kozijnen verven voor een hernieuwde look

Heb je al een mooi kunststof kozijn, maar ben je toe aan een nieuwe look and feel in- en rondom het huis? Ga dan aan de slag met je kozijnen schilderen in een donkere kleur! Hierdoor ziet jouw huis er weer als nieuw uit en kun je er weer voor lange tijd tegenaan. Moeten al jouw kozijnen vervangen worden? Dan doe je er in deze tijd goed aan om zwarte, kunststof kozijnen te kiezen voor zowel de ramen als (glazen) deuren in huis. 

Met donkere kozijnen kun je alle kanten op!

Terwijl witte of crème raamkozijnen een klassieke en veilige keuze zijn, zijn mat zwart en antraciet de kleur om op te letten in 2021. Ze passen goed bij ieder interieur of exterieur en zien er prachtig en stijlvol uit. Ze zijn geschikt in zowel traditionele als moderne huizen en zijn daarmee veelzijdig. Deze veelzijdigheid maakt dat donkere kozijnen in iedere andere woonstijl ook weer verschillend tot uiting komen. Met deze gedurfde keuze maak je een statement en voeg je pit toe aan de binnen- én buitenkant van je woning. 

Ramen zijn meer dan alleen ramen

Een raam is misschien niet het eerste item waar je aandacht aan schenkt wanneer je je woning gaat renoveren. Maar juist met het opleuken van je raamkozijnen kun je het verschil maken. Denk aan hippe raamdecoratie, gordijnen, maar natuurlijk ook door je kozijnen te verven aan de binnenkant. Ramen bieden meer dan alleen natuurlijk licht en zijn meer dan een item om doorheen te kijken. De framekleur van een raam kan een statement maken en het voegt zowel binnen als buiten karakter toe aan een woning.

  • Zwarte kozijnen binnen: je kunt ervoor kiezen alleen de binnenkant van je woning te voorzien van zwarte raamkozijnen en zo een industriële, klassieke en toch moderne look te creëren. 
  • Donkere kozijnen buiten: je kunt er ook voor kiezen om het alleen de buitenkozijnen van je woning te schilderen. Of wil je het allebei? Dan kan ook! Het blijft natuurlijk altijd een kwestie van smaak. 

En om het af te maken, zwarte binnendeuren!

Naast donkere raam- of deurkozijnen kun je ook jouw deuren of schuifpui een nieuwe look geven door deze te voorzien van een goede lik, donkere verf. Wij geven je 5 redenen waarom je een zwarte- of antraciet binnendeur wil:

  • Er wordt een witte deur verwacht. Een zwarte deur is brutaal en stijlvol.
  • Zwarte deuren voegen direct drama en stijl toe aan een ruimte.
  • Het schilderen van kozijnen of deuren in deze kleur maakt dat het ‘duurder’ lijkt. Duur is niet altijd beter, maar het geeft simpelweg een luxe uitstraling.
  • Met zwarte kozijnen en deuren zorg je voor balans tussen andere donkere items in de kamer.
  • Last but not least: vuil is niet zichtbaar op donkere kozijnen en deuren! 

Dus wat kan deze trend voor jou betekenen?

Ben je toe aan een hernieuwde look binnen? Verf of vervang je kozijnen en je creëer direct een nieuwe sfeer in huis. Of je nu kiest voor kunststof, aluminium of houten kozijnen: er is een scala aan donkere kleuren om uit te kiezen. Je hebt ook de mogelijkheid van een dubbele kleurstelling, waardoor je een andere kleur aan de binnenkant van je kozijnen kunt kiezen dan aan de buitenkant. Raam- of deurkozijnen of zelfs de gehele deuren mogen zwart, niks is tegenwoordig te gek. Sterker nog: donkere deuren en kozijnen zijn hip! 

Neem contact met ons op als je meer wil weten over het plaatsen- of schilderen van kunststof kozijnen

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?