2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Een dakkapel laten plaatsen? Zo wordt een lekkage voorkomen!

5 februari 2019

Hoe aantrekkelijk is het om van die donkere zolder, een ruime slaapkamer of werkplaats te maken? Denk aan al die extra ruimte die het plaatsen van een dakkapel biedt. Dat klinkt toch als de ideale oplossing voor het gebruiken van al die onbenutte vierkante meters op zolder? Echter is voor veel mensen de angst voor een lekkage, na plaatsing van een dakkapel, een groot struikelblok. Indien de montage niet correct wordt uitgevoerd is deze angst echter reëel. Het is daarom aan te raden om toepassingen zoals een dakkapel alleen door ervaren vakmensen te laten plaatsen. Daarnaast kunt u zelf ook alert zijn op een aantal zaken om lekkage na plaatsing te voorkomen.

Goede montage voorkomt lekkage

De titel van deze alinea verklapt het al een beetje. Een goede montage voorkomt namelijk vervelende situaties zoals een lekkage in de toekomst. Een voorkomende tekortkoming die lekkages veroorzaakt, is het verkeerd aanbrengen van dakbedekking onder de dakpannen. Ook is een te grote ruimte tussen de zijkanten van uw dakkapel en dakpannen van het dak een veelvoorkomende oorzaak van lekkages, die op den duur voor grote problemen kunnen zorgen. Om situaties als deze te voorkomen, drukken wij u nogmaals op het hart om dakkapellen enkel door ervaren vakmensen te laten plaatsen.

Vochtwering

In een huis waar wordt geleefd, ontstaat vocht. Dit is iets wat u dan ook niet kunt voorkomen. Vooral in de wintermaanden, met een groot verschil in binnen- en buitentemperatuur, ziet u dit vocht wel eens terug in de vorm van condens. Vrij onschuldig denken de meesten, maar wist u dat dit de constructie en levensduur van uw dakkapel kan beïnvloeden? Vocht in een dakkapel kan namelijk schimmel of houtrot veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat de stevigheid van uw dakkapel afneemt en in verloop van tijd kan gaan lekken.

Indien uw dakkapel door een professional wordt gemonteerd, hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. De dakkapel wordt namelijk voorzien van vochtwerend materiaal die de onderliggende constructie beschermt.

Kies voor kunststof

Dakkapellen komen in vele soorten en maten. Het is om die reden goed om u voldoende te informeren naar de mogelijkheden. Als u op zoek bent naar een mooie én duurzame toepassing, is het plaatsen van een kunststof dakkapel een goede optie. Kunststof gaat namelijk erg lang mee en is daarnaast ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk.

Daarnaast plaatsen onze ervaren vakmensen uw kunststof dakkapel met de nodige precisie en nauwkeurigheid. De constructie wordt ter plekke op maat gemaakt, en sluit om die reden altijd naadloos aan op uw dak. Onze traditionele methode van plaatsen, biedt namelijk de nodige ruimte om ter plekke rekening te houden met onvoorziene vervorming of ouderdom van uw dak. In tegenstelling tot voorgefabriceerde dakkapellen, is het risico op lekkages bij door ons geplaatste toepassingen om die reden aanzienlijk kleiner.

 

Bent u benieuwd naar ons aanbod en de werkwijze van onze ervaren vakmensen? Kom dan eens langs in onze showroom in Zwijndrecht. Hier adviseren we u over de beste oplossing in uw specifieke situatie. Oriënteert u zich liever in uw eigen omgeving? Geen probleem. Wij adviseren ook aan huis!

 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?