2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Je gaat verbouwen! Wij helpen je opweg

22 april 2020

Je hele huis verbouwen of een deel van je huis? Ga goed voorbereid te werk! Een renovatie heeft een goede planning nodig en er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten voordat je begint. Een verbouwing kan een drempel op zich lijken, en om deze drempel kleiner te maken hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet! Dit maakt het verbouwen een stuk overzichtelijker en kom je niet voor verrassingen te staan. Een goede voorbereiding is het halve werk toch? 

Maak een planning

Begin met het maken van een planning. Zo maak je alles wat er moet gebeuren overzichtelijk voor jezelf en voorkom je onvoorziene kosten! Je kunt nu gestructureerd te werk gaan, en hebt altijd iets om op terug te vallen. De vakspecialisten kunnen helpen bij het maken van een planning. Vraag hen daarom hoe lang ze verwachten bezig te zijn met een bepaald project. Zo wordt jouw planning een stuk realistischer. Je kunt niet voorkomen dat er wellicht van de planning afgeweken wordt, en dat is ook niet erg. Pas de planning wel aan bij eventuele veranderingen. 

Offertes vergelijken

De kosten voor een verbouwing kunnen hoog oplopen. Er is veel concurrentie op de markt, dus het is zeer aan te raden het een en ander uit te zoeken van te voren. Vraag daarom bij meerdere aannemers offertes op en vergelijk deze met elkaar. Wordt er in de offerte gebruikt gemaakt van ‘stelposten’? Zorg ervoor dat deze stelposten duidelijk worden en vraag ze de offerte aan te passen, zodat alle bedragen bekend zijn. Verder kun je letten op de BTW prijs, is deze meegerekend? Wat is de betalingstermijn en is er nog ruimte voor prijsveranderingen? Het is ook altijd aan te raden om je voorafgaand te verdiepen in de gemiddelde prijzen op de markt, zo heb je een betere onderhandelingspositie! 

Check subsidies en vergunningen

Wanneer je je woning gaat verduurzamen is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een subsidie. De Nederlandse overheid hecht er steeds meer waarde aan dat wij ons land willen verduurzamen, en hebben daarom geld vrijgemaakt voor subsidies. Via internet kun je gemakkelijk zien of je hiervoor in aanmerking komt. Controleer ook altijd of de verbouwing aan de regelgeving voldoet. Misschien moet je een vergunning aanvragen. In het laatste geval: doe dat op tijd, want het kan lang duren voordat de vergunning binnen is.

Help zelf mee

Om kosten te besparen kun je (waar mogelijk) natuurlijk altijd zelf meehelpen verbouwen! Maak een lijst met werkzaamheden die je zelf uit kunt voeren en welke door de vakspecialisten volbracht dienen te worden. Deze lijst kun je ook direct meesturen bij de aanvraag van je offerte. Maar hoe kun je zelf helpen? Bijvoorbeeld door te beginnen aan het sloopwerk. Hoe heerlijk is het om je oude muren tegen de vlakte te slaan? Vervoer al het puin vervolgens zelf. Tref voorbereiding voor de werklieden, zodat ze direct aan de slag kunnen met het échte werk. 

Toe aan een renovatie in uw woning op iets kleinere schaal? Jordens biedt onder andere kunststof kozijnen, dakkapellen en schuifpuien van hoogwaardige kwaliteit. Bekijk ons assortiment!

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?