2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Maak het inbrekers moeilijk met kunststof kozijnen en deuren

18 juni 2019

Bij de keuze van nieuwe deuren en kozijnen spelen allerlei factoren mee. Eén van die factoren is waarschijnlijk: veiligheid. Deuren en kozijnen zijn nu eenmaal de meest inbraakgevoelige plekken in een woning. Vanzelfsprekend wil je er zeker van zijn dat deze veilig zijn. Kunststof is een aantrekkelijk en duurzaam materiaal dat met een flinke opmars bezig is, maar hoe zit het met de inbraakveiligheid van kunststof? Lees snel verder!

Kunststof of hout

Vroeger werd gezegd dat houten kozijnen het veiligst zijn en dat was waarschijnlijk toentertijd ook wel zo. Maar tegenwoordig hebben kunststof en aluminium een voorsprong op hout wat betreft veiligheid. Je zou het misschien niet zeggen, maar kunststof is ontzettend moeilijk te forceren. Bovendien sluit het naadlozer dan hout, waardoor het redelijk onmogelijk wordt om een kunststof kozijn open te breken met een koevoet, simpelweg omdat deze nergens ruimte heeft voor grip.

Glas en sloten

Wat betreft de inbraakveiligheid spelen naast het kozijn natuurlijk nog andere dingen een rol: wat voor een glas zit er het kozijn? Welke sloten zitten erop? Alle Jordens draai- en kiepramen zijn voorzien van SKG** veiligheidsbeslag. SKG is het keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Alleen kwalitatief goed en veilig sluitwerk kan rekenen op dit keurmerk en hoe meer sterren er achter het keurmerk staan, hoe beter. In het 5-kamer profiel van Inoutic kozijnen die wij bij Jordens gebruiken zit daarnaast ook een hardstalen kern welke het kozijn verstevigt en gaatjes boren extreem moeilijk maken.

En hoe zit het met de brandveiligheid?

Met een kunststof kozijn kun je je dus zeker veilig voelen, maar hoe zit het met die andere veiligheid: wat als er brand uitbreekt? Ben je dan beter af met houten kozijnen of met kunststof kozijnen? Door de samenstelling van kunststof is dit materiaal moeilijk ontvlambaar en zelfs ‘zelfdovend’. Kunststof is dus zeker niet te vergelijken met licht ontvlambaar plastic en wat betreft brandveiligheid scoort het ook een stuk beter dan hout.

Maak het af met een kunststof deur

Vooralsnog hebben we het vooral over raamkozijnen gehad, maar ook een kunststof deur is een goede aanvulling op een veilige woning. Bij Jordens leveren wij voor- en achterdeuren, balkon- en terrasdeuren van de hoogste kwaliteit in kunststof, maar ook in aluminium. Stel de deur naar wens samen en bepaal zelf het uiterlijk. Standaard komt daar een veiligheidsbeslag bij dat voorzien is van het SKG** keurmerk. Of voor net dat beetje extra veiligheid is het uit te breiden met een antikerntrek beveiliging met SKG*** keurmerk. Veel veiliger wordt het niet!

 

 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?