2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Meer ruimte en licht creëren? Neem een dakkapel!

18 mei 2020

Heb je ook behoefte aan meer licht en ruimte op zolder? Met een kunststof dakkapel maak je deze droom waar! Een dakkapel plaatsen is een investering waar je gegarandeerd je leven lang plezier van hebt en waar je geen spijt van zult krijgen. Een dakkapel zorgt er niet alleen voor dat je meer ruimte en licht creëert, maar ook dat jouw woning in waarde stijgt. We kunnen nog wel even doorgaan met de voordelen van een dakkapel, en dat gaan we ook doen! Lees je mee?

Kunststof dakkapel voordelen

Kunststof dakkapellen ogen strak en modern, zijn onderhoudsarm en relatief goedkoop. We gaven al aan dat ze voor meer ruimte en lichtinval zorgen, maar een dakkapel kent nog meer voordelen. Zo vergroot je de stahoogte onder het dak en stoot je nooit meer je hoofd tegen het dak. Een geweldige bijkomstigheid toch? We weten allemaal dat zolders erg warm kunnen worden als het zonnetje schijnt. Dus het volgende voordeel mag zeker niet onopgemerkt blijven: extra ventilatiemogelijkheden. Je kunt het raam van de dakkapel open zetten, waardoor de ruimte boven heerlijk koel blijft. Of je kunt als zonwering de ramen van de dakkapel voorzien van rolluiken. Een dakkapel is niet alleen vanwege deze praktische redenen van toegevoegde waarde, maar ook wegens de mooie uitstraling die het je woning geeft. Bovendien is een kunststof dakkapel duurzaam en een lust voor het oog! 

Dakkapel vergunning

Als je een dakkapel wilt plaatsen is het belangrijk om te weten of daar een vergunning voor nodig is. Er gelden namelijk andere regels per aanzicht van je huis (aan voor-, zij- of achtergevel). Maar ik welke gevallen heb je dan een vergunning nodig? Iedere gemeente hanteert eigen richtlijnen voor de bouw van een dakkapel. Deze regels zijn bovendien afhankelijk van de grootte, de vorm en dus van de plaatsingsplek. Soms is er een welstandsbeleid vastgesteld voor een gebied. Dit gaat over het uiterlijk van huizen. Als je in een gebied woont met een welstandsbeleid, ben je ongeacht de plaats van de dakkapel, altijd vergunningplichtig. Het is dus verstandig eerst na te vragen bij je gemeente of je vergunningsvrij mag bouwen.

Dakkapel plaatsen?

Ben je overtuigd en ga je over tot het echte werk? Dan willen we je graag nog voorzien van een aantal tips ter voorbereiding. Maak de ruimte goed leeg voordat je aan de slag gaat. Dit is ook weer een goed moment om eens even al je spullen door te spitten. Twee vliegen in één klap! Ook raden wij je aan om vastzittende spullen en zwaar meubilair te beschermen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan randen en punten afplakken met tape of kostbare spullen voorzien van beschermfolie. En om de relatie met de buren gemoedelijk te houden, is het aan te raden hen in te lichten over jouw plannen en eventueel geluidsoverlast. En heb je misschien een afvalcontainer nodig voor het puin? Zo, nu kun je aan de slag!

Ben je benieuwd naar de kosten van jouw ideale kunststof dakkapel? Vraag dan geheel vrijblijvend online een offerte bij ons aan. Wij vertellen je precies wat maatwerk in jouw specifieke situatie zal kosten!

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?