2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Rolluiken of screens, welke Jordens zonwering kies ik?

4 april 2023

Rolluiken of screens: welke zonwering past bij mij?

Rolluiken en screens zijn beide vormen van zonwering die populair zijn vanwege hun effectiviteit in het blokkeren van zonlicht en het verminderen van warmteoverdracht in een gebouw. Toch verschilt het per huis en situatie welk type zonwering het meest geschikt is, een afweging die voor de meeste mensen niet al te snel gemaakt is. Bij Jordens helpen wij u graag met het maken van deze beslissingen. Daarom hebben we voor u de verschillende voordelen van de typen samengevat, om beter antwoord te kunnen geven op de vraag: rolluiken of screens?

Overweegt u rolluiken of screens, kiest u dan de meest geschikte optie voor uw huis

Hoewel rolluiken en screens beiden verticale zonwering zijn, eindigen de overeenkomsten daar. De verschillende typen hebben allebei hun voordelen, en u overweegt natuurlijk graag alle opties voordat u een aankoop doet. De voordelen van rolluiken zijn als volgt:

  • Rolluiken bieden uitstekende bescherming tegen inbraak, omdat ze een extra barrière vormen tussen het raam en de buitenwereld.
  • Rolluiken bieden een hoge mate van privacy, omdat ze volledig kunnen worden gesloten en voorkomen dat mensen van buitenaf naar binnen kunnen kijken.
  • Rolluiken zijn zeer effectief in het blokkeren van zonlicht en kunnen het interieur van een gebouw volledig verduisteren.

Zoals u kunt zien zijn rolluiken de veiligere optie en bieden ze ook een grotere mate van verduistering en isolatie. Dat betekent echter niet dat u screens niet hoeft te overwegen. Deze vorm van zonwering brengt immers weer zijn eigen voordelen met zich mee:

  • Screens zijn een goedkopere optie dan rolluiken, omdat ze minder materiaal vereisen en eenvoudiger te installeren zijn.
  • Screens kunnen worden aangepast om te passen bij de stijl van een gebouw en zijn over het algemeen minder opvallend dan rolluiken.
  • Screens blokkeren zonlicht en verminderen de warmteoverdracht, terwijl ze nog steeds enigszins doorzichtig zijn, zodat mensen van binnenuit naar buiten kunnen kijken.

Kortom, rolluiken zijn duurder en zwaarder, maar bieden uitstekende bescherming tegen inbraak en privacy, evenals volledige verduistering van een kamer. Screens zijn daarentegen goedkoper en minder opvallend, maar bieden minder verduistering, privacy en bescherming tegen inbraak. De keuze tussen deze twee soorten zonwering hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren van u als gebruiker.

Wij helpen u op weg met uw keuze voor passende zonwering 

Vindt u het nog moeilijk om te bepalen of u liever rolluiken of screens bij uw woning ziet? Geen zorgen! Bij Jordens staan we altijd klaar om u te helpen met een advies op maat. Hiervoor kunt u direct contact met ons opnemen door te bellen of mailen. Bekijkt u liever zelf onze verschillende opties voor zonwering? Maakt u dan een afspraak voor een bezoek aan onze prachtige showroom van maar liefst 2000 m2, of nodig onze vakmensen uit voor een bezoek bij u thuis.

 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?