2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Rolluiken schoonmaken en onderhouden – zo werkt het!

4 april 2023

Rolluiken: pak onderhoud en schoonmaken slim aan!

Rolluiken zijn een populaire keuze voor zonwering en inbraakbeveiliging, maar het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze goed blijven werken en er goed blijven uitzien. Wij helpen u hierbij graag een handje: daarom delen wij hier onze tips voor het verzorgen van rolluiken zodat deze er spic en span uit blijven zien!

Stappenplan voor schoonmaken en onderhoud van rolluiken

Onderhoud aan uw huis en zonwering kan soms moeilijk te overzien zijn. Hier vindt u essentiële tips en informatie nuttig voor het schoonmaken en onderhouden van rolluiken:

  1. Verwijder eerst stof en vuil. Gebruik een zachte borstel of doek om vuil en stof van het oppervlak van de rolluiken te verwijderen voordat u begint met schoonmaken.
  2. Gebruik een mild reinigingsmiddel. Gebruik een mild reinigingsmiddel, zoals zeep en water, om de rolluiken schoon te maken. Vermijd agressieve chemicaliën die het materiaal van de rolluiken kunnen beschadigen.
  3. Vermijd hogedrukreinigers. Gebruik geen hogedrukreiniger om de rolluiken schoon te maken, omdat dit schade aan de rolluiken kan veroorzaken.
  4. Spoel de rolluiken af. Spoel de rolluiken af met schoon water om eventuele zeepresten of vuil te verwijderen.
  5. Droog de rolluiken af. Droog de rolluiken af met een zachte doek. Hiermee kunt u lelijke watervlekken voorkomen.
  6. Onderhoud de mechanismen. Onderhoud de mechanismen van de rolluiken door ze regelmatig (ca. twee keer per jaar) te smeren met smeermiddel. Dit zorgt ervoor dat de rolluiken soepel blijven werken en beperkt slijtage van de mechanismen.

Door deze stappen te doorlopen zorgt u ervoor dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw prachtige Jordens rolluiken. Mocht er onverhoopt toch iets niet goed gaan, dan kunt u bij ons vertrouwen op tot maar liefst 10 jaar garantie op uw aankoop!

Jordens, voor al uw vragen en onderhoudsverzoeken

Mocht uw rolluik toch schade oplopen zoals scheuren, deuken, of problemen met de bediening, dan kunt u deze het beste zo snel mogelijk laten repareren. U kunt hiervoor een serviceverzoek indienen bij Jordens. Zo voorkomt u verdere schade en heeft u snel weer plezier van uw herstelde rolluik. Heeft u andere vragen, of wilt u graag een offerte ontvangen voor Jordens zonwering? Neemt u dan contact met ons op, of regel direct uw informatieaanvraag online!

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?