2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Meer weten over screens en screendoeken? Lees verder!

4 april 2023

Alle ins en outs over screens en screendoeken voor zonwering

Bent u op zoek naar duurzame zonwering voor uw huis of bedrijfspand? Jordens biedt u oplossingen op maat, dus ook op het gebied van zonwering bent u bij ons aan het juiste adres. U vindt bij ons een ruime collectie zonwering en daartoe behoren ook screens. Wij staan garant voor de beste kwaliteit en maatwerk is ook zeker een optie. Onze screendoeken gaan lang mee en zien er mooi uit. In deze blog vertellen we u alles over onze screens en screendoeken. 

Wat zijn screens?

Een screen is een vlakhangende zonwering. Het is een stevig doek dat over de hele lengte en breedte van uw woning hangt als het naar beneden is gerold. Het werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik, alleen glijdt nu een doek tussen twee geleiders naar beneden. De bediening van het doek gaat met een band of kleine motor. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw wensen en budget. Nog comfortabeler is automatische besturing. De screens zakken naar beneden als de zon feller gaat schijnen. De screens en bijbehorende screendoeken waren in het begin ontworpen voor kantoorpanden, ziekenhuizen en scholen. De laatste tijd sieren ze ook steeds meer de gevels van woningen. 

Wat zijn de voordelen van screendoeken?

Screendoeken voor uw woning zijn niet alleen praktisch, maar ook een mooie afwerking van uw ramen en kozijnen. Hier vindt u een overzicht van de voordelen:

  • Screens en screendoeken werken verkoelend: Ze zijn doeltreffend tegen het buitenhouden van de zon en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat op zonnige dagen. Het strak gespannen doek tussen twee geleiders biedt bescherming tegen de felle zonnestralen die naar binnen vallen. Hierdoor blijft het binnen koel. Het voordeel hiervan is, dat u de airconditioning niet hard hoeft aan te zetten. Dat scheelt u weer aanzienlijk op de jaarlijkse energierekening.

  • Stevig materiaal: De screendoeken die voor uw raam worden gespannen, zijn gemaakt van glasvezel. Dit materiaal zorgt voor vrij zicht vanuit uw woning. U kunt van binnen dus door de schermen heen naar buiten kijken. Wij leveren screendoeken van het Nederlandse merk Sunmaster. Dit merk levert topkwaliteit en creëert uiterst duurzame zonwering. Het stevige glasvezel gaat lang mee en kan uitstekend tegen wind of regen. U hoeft dus niet bang te zijn dat het onder zware weersomstandigheden scheurt. Gaat er toch iets kapot? U heeft tot 10 jaar garantie op onze materialen.

  • Keuze uit verschillende kleuren: De screendoeken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. De tijd dat u alleen kon kiezen voor grijs of zwart is gelukkig verleden tijd! U vindt bij ons altijd een kleur of dessin die perfect bij uw woning past.

Waar moet u op letten met uw screendoeken? 

Ondanks dat de screendoeken van stevig materiaal zijn, moet u wel letten op de volgende punten om de doeken extra lang mooi te houden: 

  • Windkracht: Screens hebben een stevige structuur en zijn bestand tegen wind. Met name zipscreens of ritsscreens zijn windvast en gaan niet snel klapperen bij hoge windsnelheden of windstoten. Screens kunnen tegen windkracht 4 en ritsscreens zelfs tegen windkracht 6. Klap ze dus zeker in als u weet dat het harder gaat waaien.

  • Schoonmaken: U moet de screendoeken wel op de juiste manier schoonmaken. Borstel los vuil weg en verwijder eventuele vlekken met lauw water en een speciaal reinigingsmiddel. Het aluminium maakt u hierna schoon. Profielen kunt u reinigen met een schoonmaakproduct met een pH-waarde lager dan 7.5. Vermijd schuursponsjes en hardnekkige schoonmaakmiddelen. 

Wilt u advies over screens en screendoeken van een specialist? Kom dan langs bij Jordens of vraag een offerte aan

Bent u benieuwd naar onze screendoeken? Kom langs in onze showroom, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze andere producten? U kunt ons direct contacteren op 078-2009018, of door een e-mail te sturen naar info@jordens.nl. Graag horen wij van u!

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?