2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Tijd voor lenteschoonmaak! Hoe onderhoud je kunststof kozijnen?

29 maart 2019

In de winter moet u er niet aan denken om buiten met uw handen in een sopje te staan om de kozijnen te gaan poetsen. Maar nu het zonnetje weer wat vaker opduikt en het kwik omhoog schiet, is dat niet zo’n straf meer. Sterker nog, het voelt best wel lekker, zo’n lenteschoonmaak! Uw kunststof kozijnen hebben niet veel onderhoud nodig, maar het voorjaar is natuurlijk wel hét uitgesproken moment om deze een goede poetsbeurt te geven.

Onderhoudsarm, maar beetje poetswerk is wel nodig!

Het grote voordeel van kunststof is dat het onderhoudsvrij is, maar een klein beetje onderhoud is wel noodzakelijk om uw kozijn in goede conditie te houden. Het is belangrijk dat u het vuil af en toe verwijderd, zodat dit niet in het kunststof trekt en hierdoor permanent blijft zitten. Vergelijk het met vogelpoep op uw auto. Het moet er wel bijtijds af, anders blijft u het zien. Met kunststof kozijnen werkt het min of meer hetzelfde.

Wat is het beste onderhoudsmiddel voor kunststof?

U zou het misschien niet zeggen, maar het beste schoonmaakmiddel voor een kunststof kozijn is een simpel handwarm sopje. Een scheutje allesreiniger erbij en poetsen maar! Let op dat u een zacht doekje of een zachte spons gebruikt. Poetsmiddelen zoals een schuurspons beschadigen het kunststof. U wilt natuurlijk geen krassen in uw gladde, strakke kozijn. Hetzelfde geldt voor schurende schoonmaakmiddelen: gebruik deze niet, want uw kozijn wordt er niet mooier op. Ook agressieve schoonmaakmiddelen kunt u maar beter in het keukenkastje laten staan: geen chloor, geen spiritus of auto reinigingsproducten.

Eén keer per jaar schoonmaken volstaat!

We gaven al aan: kunststof is onderhoudsarm, dus u hoeft echt niet zoveel te doen. Een voorjaarsschoonmaak volstaat en dan kunnen uw kozijnen er weer een jaar tegenaan! Op de meeste kunststof kozijnen ontstaat door weersinvloeden groene en/of zwarte aanslag. Op witte kozijnen kunt u dat goed zien, op donkere kozijnen uiteraard minder goed. Maar als u dit eens per jaar verwijdert, blijven uw kozijnen er jarenlang als nieuw uitzien.

Niet vergeten de scharnieren mee te nemen

Ook de scharnieren kunnen af en toe een schoonmaakbeurt gebruiken. Dit zijn plekken waar vuil zich juist ook redelijk snel ophoopt. Het is aan te raden om ook deze eens per jaar schoon te maken. Wilt u deze smeren? Gebruik dan een spray op teflon basis, dat is een prima smeermiddel dat uw scharnieren soepel houdt. Met deze stappen houdt u uw kozijn als nieuw. Met enkel een voorjaarsschoonmaak kijkt u het hele jaar met plezier naar uw mooie kozijnen.

Heeft u nog geen kunststof kozijnen, maar wilt u dat wel?

Denkt u: onderhoudsvrije, duurzame kozijnen, dat zie ik ook wel zitten? Vraagt u dan een offerte of extra informatie aan. Liever een adviseur aan huis, dat kan ook! Of kom een kijkje nemen in de showroom.

 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?