2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Dakraam zolder: Verbouw zolder tot een extra kamer!

27 september 2019

Wanneer je meer woonruimte wilt en het gevoel hebt dat je uit je huidige huis bent gegroeid, dan heb je twee opties: verbouwen of verhuizen. Besluit je te gaan verbouwen? Dan is de zolder een ideale plek om die extra ruimte te creëren. De zolder is een goede ruimte om om te toveren tot een extra slaapkamer, een kantoor of een hobbykamer. Wat kun je gaan aanpakken en hoe kun je dat aan gaan pakken? We lopen hier wat mogelijkheden met je door. 

Dakkapel of dakraam plaatsen

De ingreep in jouw zolder die jou waarschijnlijk het meeste brengt, is het plaatsen van een dakraam of een dakkapel. Zolders zijn vaak donkere ruimtes met weinig ramen. Wanneer je een kamer van jouw zolderruimte wil maken is het daarom zeker aan te raden om meer licht te brengen met behulp van een extra dakraam. Wil je naast extra licht ook extra ruimte? Dan is een dakkapel de beste keuze. Met een dakkapel zorg je namelijk ook nog eens voor extra loopruimte. Daarnaast verhoogt een dakkapel in veel gevallen de waarde van je huis. Wil je twee kleinere dakkapellen of één grote? Alles is mogelijk, vraag een offerte aan.   

Dak isoleren

Wil je van de zolder een prettige, goed leefbare kamer maken? Dan is goede isolatie aanbrengen vaak noodzakelijk. Dit geldt vooral voor oudere huizen, waar de zolder bij de bouw vaak niet zo goed geïsoleerd is als de rest van het huis. Warmte stijgt op, maar wanneer de isolatie niet heel goed is, gaat er veel van deze warmte verloren. Door goed te isoleren voorkom je dit warmteverlies, verlaag je je stookkosten en maak je van je zolder een gezonde ruimte. 

Vloer leggen en isoleren

Een andere isolatiemaatregel is een nieuwe vloer leggen. Het gaat hier om warmte isolatie, maar ook om geluidsisolatie. Omdat deze verbouwde ruimte vaker gebruikt zal worden, is het belangrijk om goede vloerisolatie te plaatsen, uiteraard voor de warmte, maar ook om ervoor te zorgen dat de stappen op de zoldervloer niet door het hele huis te horen zijn. Vloerbedekking is een slimme geluiddempende keuze, maar ook laminaat kan prima geplaatst worden wanneer je er voor zorgt dat de isolatie daaronder op orde is.    

Balken wegwerken

Zijn de balken van jouw zolder zichtbaar? Dan kun je er voor kiezen om deze weg te werken met gipsplaten zodat je een strak dak creëert. Bovendien kun je de ruimte die je daarmee tussen het dak en de gipsplaten creëert opvullen met isolatiemateriaal. Het plaatsen van een gipsplaten plafond zorgt vaak voor een rustigere ruimte. De gipsplaten kun je dan vervolgens afwerken door deze te stucen, daarna te behangen en of te schilderen.

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?