2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Wat is het verschil tussen aluminium en kunststof dakkapellen?

12 juli 2018

Voor huiseigenaren bestaan er veel redenen waarom het laten plaatsen van een dakkapel aantrekkelijk is. Een belangrijke reden is dat een dakkapel zorgt voor meer ruimte en licht in huis. Wanneer u bijvoorbeeld een zolder heeft met schuine wanden, zorgt de toevoeging van een dakkapel ervoor dat de beloopbare oppervlakte een stuk groter wordt. Bovendien zorgt deze grotere beloopbare oppervlakte ervoor dat de waarde van uw huis stijgt.

Wanneer u heeft besloten dat u een dakkapel wilt laten plaatsen, blijft de vraag natuurlijk voor welk materiaal u moet kiezen. Ieder materiaal heeft uiteraard specifieke voor- en nadelen, waardoor het maken van een goede keuze soms lastig kan zijn. Vandaag besteden we aandacht aan het verschil tussen dakkapellen van kunststof en dakkapellen van aluminium. We zetten de voor- en nadelen van deze typen dakkapellen op een rij zodat u kunt bedenken welke soort het beste bij uw woning past.

Dit moet u weten over dakkapellen van kunststof

Een kunststof dakkapel is een van de populairste typen dakkapellen die er is. Dat is niet vreemd gezien de voordelen die dit type dakkapel biedt. Eén van de belangrijkste voordelen is het onderhoudsvrije karakter van deze dakkapellen. Dakkapellen van hout moeten bijvoorbeeld jaarlijks opnieuw geverfd worden, maar bij kunststof is dit niet nodig. Daarnaast kan hout in de loop der jaren gaan rotten of schimmelen, terwijl u zich daar geen zorgen over hoeft te maken bij een dakkapel van kunststof. Wanneer u kiest voor een kunststof dakkapel, volstaat een jaarlijkse schoonmaakbeurt.
Een ander voordeel dat een dakkapel van kunststof biedt, is zijn duurzaamheid. Kunststof is een heel sterk materiaal dat gemiddeld tot wel 50 jaar meegaat. Aangezien een kunststof dakkapel verder geen bijzonder onderhoud vergt, is dit type dakkapel financieel gezien een aantrekkelijke keuze. Hierbij komt nog dat kunststof zeer goed isoleert, waardoor de warmte ‘s winters lekker binnen blijft en het in de zomer niet te warm wordt. Als u een dakkapel van kunststof heeft, zult u op termijn dus ook besparen op uw energierekening. Dit compenseert uiteindelijk voor de aanschafkosten die bij kunststof dakkapellen vaak wat hoger liggen.

De voor- en nadelen van aluminium dakkapellen

Net als dakkapellen van kunststof bieden ook aluminium dakkapellen het grote voordeel dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Net als het geval is bij een kunststof dakkapel, hoeft u met uitzondering van een jaarlijkse reiniging niet naar de dakkapel om te kijken. Daarnaast geldt aluminium ook als een relatief milieuvriendelijk materiaal, onder andere omdat het zich uitstekend leent voor hergebruik.

Waar u bij een aluminium dakkapel echter wel rekening mee moet houden, is dat deze niet met bepaalde andere materialen in aanraking mag komen. Wanneer aluminium in contact komt met bepaalde metaalsoorten, kan dit de dakkapel aantasten. Ook belangrijk om te weten, is dat aluminium niet goed isoleert. Hoewel het mogelijk is om een aluminium dakkapel te laten uitrusten met extra isolatiemateriaal, kan het niet concurreren met het isolatievermogen van bijvoorbeeld kunststof dakkapellen.

Zowel kunststof als aluminium dakkapellen bieden voor- en nadelen. Omdat aluminium echter geen voordelen heeft die kunststof niet biedt, komt kunststof vaak toch als winnaar uit de bus bij een vergelijking van de twee materiaalsoorten.

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van dakkapellen? Wanneer u contact met ons opneemt, helpen wij u graag verder. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom!

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?