2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Wat zijn de kenmerken van een jaren 30 voordeur?

14 februari 2022

Bent u op zoek naar een nieuwe voordeur voor uw huidige woning of een nieuwbouwwoning? Heeft u dan al weleens aan een voordeur uit de jaren 30 gedacht? Een jaren 30 voordeur past namelijk bij bijna iedere woning. Om de juiste keuze te maken, laten we u eerst kennismaken met de kenmerken van deze stijl.

De jaren 30 stijl

De jaren 30 stijl is qua woningen weer helemaal in. Niet alleen zijn de originele jaren 30 woningen weer ontzettend in trek, ook steeds meer nieuwbouwwoningen worden in deze stijl gebouwd. Het leuke aan de jaren 30 stijl is de mooie, rustige en romantische sfeer. Kenmerkend aan de stijl is het gebruik van natuurlijke materialen en karakteristieke sfeervolle elementen. Dit uit zich aan de buitenzijde van woningen in rode of bruine bakstenen, houten kozijnen en een mooie, gedetailleerde houten voordeur. 

Kenmerken van een jaren 30 voordeur

Niet voor niets is de jaren 30 stijl weer helemaal van nu. Bent u ook aan de buitenkant van uw woning op zoek naar iets karakteristieks uit deze periode? Dan kan en mag een authentieke jaren 30 voordeur niet ontbreken. Maar waaraan herkent u een voordeur uit de jaren 30? Deze is te herkennen aan de klassieke elementen, brede stijlen, raamroosters en sfeervol glaswerk (zoals glas-in-lood). 

Daarnaast is ook het deurbeslag kenmerkend voor de jaren 30 voordeur. Deurkrukmodel Ton was een veelgebruikt model in de jaren 30. De naam Ton komt voort uit het bolle uiterlijk (de vorm van een ton). Herkenbaar aan dit model deurklink zijn de zwarte grepen van ebbenhout. Tegenwoordig is het model Ton deurbeslag nog steeds populair en tijdloos. 

Verschillende soorten kunststof voordeuren

Bij Jordens bent u aan het juiste adres voor verschillende soorten kunststof voordeuren. Zo ook voor een voordeur in de jaren 30 stijl. En ja, een typische jaren 30 voordeur is gemaakt van hout. Maar onze kunststof deuren in houtlook zijn nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Daarnaast zijn kunststof deuren een stuk duurzamer, eenvoudiger schoon te maken én hoeven ze niet geschilderd te worden.

Of u nu op zoek bent naar een jaren 30 voordeur met sfeervol glaswerk, een raamrooster of juist een dichte variant: bij Jordens kan het allemaal. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. 

Wilt u dat we met u meedenken op het gebied van een kunststof voordeur in de jaren 30 stijl? Neem dan contact met ons op.

 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?