2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Zo houd je insecten buiten met kunststof kozijnen

8 juli 2021

Yes! De zomer is van start gegaan en dat betekent veel buiten relaxen. Tegelijkertijd houdt dat in dat je voorbereid moet zijn op ongedierte, zoals insecten. Een hor of vliegengordijn is vaak een perfecte oplossing om ongedierte buiten te houden. Maar als jij net nieuwe deuren met kunststof kozijnen hebt aangeschaft boor je liever geen gaten in je kozijnen. Er zijn meerdere opties om insecten buiten de deur te houden, zonder je kozijnen te vernielen. Benieuwd wat je allemaal kunt doen? Lees onze blog! 

Kies voor een magnetisch vliegengordijn

Houd alle insecten buiten met de magie van een magnetisch vliegengordijn. Rondom de deurpost plaats je dubbelzijdig klittenband tape, hier kleef je de magneethor aan en met plakband remover is het ook weer eenvoudig te verwijderen. Gebruik acrylaatkit als er toch een gaatje is die je wil verbergen. Kunststof kozijnen zijn hol, dus wat normale kit in het gaatje spuiten heeft geen zin. Spuit het op- en rondom het gat, zodat het een bobbel wordt. De bobbel snijd je er vervolgens af.  

Met een hor zit het ook snor

Ga je de deur uit maar wil je alles wel laten doorluchten in huis? Een hor is ideaal als jij de hort op gaat! Er zijn meerdere varianten, dus ook voor kunststof kozijnen. Een hordeur wordt ook wel een plissé deur genoemd en is leverbaar in verschillende afmetingen. Zo heb je geen overlast van insecten of klapperende deuren. Een hordeur is makkelijk te schuiven en te stylen naar wens door de vele kleuren waaruit je kan kiezen.

Handig voor tuindeuren, maar jij hebt wellicht een schuifpui. Dat maakt geen verschil, ook hiervoor is een hordeur geschikt. Er wordt gebruik gemaakt van een geleidingsstrip, zodat je makkelijk in- en uit kan lopen wanneer de hor niet wordt gebruikt. Ren je net van huis om een boodschap te halen en komt er een zomerse regenbui? Geen probleem, want dit systeem is weerbestendig.

Een zomer zonder insecten

Daarnaast kun je een hor ook gebruiken voor kunststof valramen. Met een hor blijven zelfs minuscule insecten buiten door het glasvezel en laagje PVC. Het plaatsen van een hor kan je gemakkelijk zelf doen, want boren is niet nodig. Je plaatst de hor tussen de dorpel, waardoor deze klemt in het kozijn. Zo ben jij vliegensvlug voorbereidt op een zomer zonder insecten in huis! 

Nieuwsgierig naar kunststof kozijnen en wil je deze ook laten plaatsen? Bij Jordens zijn we gespecialiseerd in kunststof toepassingen. 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?