2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Zonwering aanschaffen deze zomer? Ontdek wat bij jou past!

6 mei 2020

Je bent dol op buiten zitten, heerlijk in de tuin. Maar zelfs in Nederland kan het soms nét iets te warm zijn! Warme, benauwde zomerdagen laten ons dan smachten naar een stukje verkoeling in de tuin, of in de woning. Een zonwering is daar de perfecte oplossing voor. Deze bieden bescherming tegen de zon wanneer je buiten zit, maar ze zorgen er ook voor dat het binnen lekker koel blijft. En buitenzonweringen bieden meer voordelen: ze geven een mooie uitstraling aan je woning, het beschermt je tuinmeubelen en je behoudt een stukje privacy. Maar welke zonwering past het beste bij jou? Wij vertellen je meer over de verschillende soorten zonneschermen!

Rolluiken

Met rolluiken kun je tijdens warmere dagen een hele ruimte binnen in de woning verduisteren. Bijvoorbeeld op slaapkamers of andere plekken in huis die snel te warm of te licht worden. Maar ook in de winter zijn rolluiken zeer voordelig. ‘S winters wordt het warmteverlies via ramen namelijk beperkt. Je hoeft dan minder te stoken om de binnentemperatuur aangenaam te houden. Nog een mooie bijkomstigheid is dat inbrekers een hekel hebben aan rolluiken. Dit zorgt voor een extra stukje bescherming van uw woning! 

Screens

Zonnescreens zijn zonwering die zich bevinden aan de buitenzijde van de woning en voornamelijk bedoeld zijn voor het weren van de zon binnen in huis. Hierdoor blijft je woning op zonnige dagen koel. Een zonnescreen is een doek dat strak voor het raam zakt om de zon tegen te houden. Het mechanisme werkt hetzelfde als bij de rolluik: het doek wordt aan de bovenkant van het kozijn bevestigd en zakt verticaal naar beneden. Screens bieden de mogelijkheid om wél van binnen naar buiten te kunnen kijken, maar niet van buiten naar binnen. Ideaal om meer privacy te creëren! 

Knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat bestaat uit een groot doek dat wordt uitgerold door twee grote armen die onder het scherm die uitklappen. Bij knikarmschermen worden de schermen ondersteund door een stang die als het ware recht naar voren “knikt”. Je hoeft niet te bukken of je hoofd te stoten als je er onderdoor loopt, want je hebt een vrije doorloop onder het scherm! Een knikarm zonnescherm beschermt je in de tuin tegen zonnestralen en houdt de woning van binnen koel. 

Uitvalschermen

Een uitval zonnescherm heeft twee vaste armen in plaats van knikarmen. Deze klappen uit, en de ondersteunende stang kiept naar beneden. Ze bieden enorme stevigheid en zijn bestand tegen heftige weersomstandigheden. Je bepaalt bij het samenstellen van een uitvalscherm zelf de breedte en de uitval. Een uitvalscherm zorgt voor schaduw, maar belemmeren het zicht naar buiten niet. Een ideale combinatie dus! 

Een zonwering gevonden dat bij u past? Neem contact met ons op en ontvang een prijsopgave! Bij Jordens hebben we ruim 30 jaar ervaring in zonwerende oplossingen en bieden kwaliteitsproducten, eigen ervaren monteurs en 10 jaar garantie. 

 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?