Jordens
  • Bel voor meer informatie of een
  • vrijblijvende offerte naar 078 619 8177
Bel me terug

Sinterklaasactie: Gratis Ring video doorbell bij elke voordeur!
Ontvang een gratis Ring video doorbell bij aankoop van een voordeur. Profiteer nu van onze Sinterklaasactie* t/m 5 december 2019 in de showroom. U bent van harte welkom om onze showroom te bezoeken, maar op afspraak heeft u garantie op een adviseur.

Onderhoud kunststof kozijnen

In principe hebben kunststof kozijnen weinig onderhoud nodig. Toch kan het kunststof soms een beetje vuil worden. In dat geval is klein onderhoud aan de kozijnen verstandig. Door de weerselementen ontstaat er bijvoorbeeld groene aanslag of zwarte verwering. Maar ook vogelpoep komt soms terecht op de kozijnen.

Hoe maakt u uw kunststof kozijnen schoon?

Wilt u onderhoud plegen aan uw kunststof kozijnen? Maak dan een normaal schoonmaak sopje klaar. Let er op dat u uw kozijnen niet onderhoud of schoonmaakt met schuurmiddel, een schuurspons of een agressief reinigingsmiddel. Onderhoud is soms ook nodig aan de kozijnopeningen bij draaiende delen. Reinig deze goed zodat ze vrij blijven van stof, viezigheid of spinnen.

Overig onderhoud kunststof kozijnen

Het voordeel aan het onderhoud van uw kunststof kozijnen is dat het materiaal kleur- en vormvast is. Dit is anders bij hardhouten kozijnen. U hoeft ze dus niet te schilderen of bang te zijn voor rotting. Naast het kunststof gedeelte van uw kozijnen, is onderhoud van het hang- en sluitwerk ook zo nu en dan aan te raden. Gebruik hiervoor een zuurvrij vet zodat alles soepel open en dicht blijft gaan.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw kozijnen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.