2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

De grootste pluspunten van kunststof kozijnen op een rij!

10 augustus 2020

Wil je je kozijnen vervangen? Ga dan, net als een groot deel van Nederland, voor duurzaam! Kunststof kozijnen hebben talloze voordelen en één van de grootste is dat je een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Bovendien geven ze je huis een hernieuwde uitstraling en stijgt je woning in waarde. Niet alleen de waarde van jouw woning stijgt door het plaatsen van kunststof kozijnen, ook verhoog je de isolatiewaarde hiermee! Lees je mee om erachter te komen wat de pluspunten en voordelen van kunststof kozijnen zijn en wat ze voor jou kunnen betekenen?

 

Onderhoudsvrije kozijnen? Kies voor kunststof!

Een van de onderscheidende factoren van kunststof ten opzichte van andere materialen is dat ze onderhoudsvrij zijn. Maar wat betekent dat? Het volstaat om eens in de zoveel tijd de kozijnen poetsen met een doek. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunststof kozijnen verkleuren niet. Omdat kunststof kozijnen geleverd worden in een bepaalde kleur die niet vervaagt, is het niet nodig om de kozijnen later weer over te schilderen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld kozijnen van hout, die om de 10 tot 15 jaar opnieuw in de verf gezet moeten worden. Om zo lang mogelijk van uw kozijnen te genieten die wel blootgesteld worden aan weer en wind, is het aan te raden deze regelmatig schoon te maken met een vochtige doek. Hartstikke simpel en hardnekkig vuil bijt zich niet vast in uw kozijnen. Bovendien kan kunststof, in tegenstelling tot hout, niet rotten. Kortom, je hebt er vrijwel geen omkijken naar!

 

Breng je stookkosten omlaag met kunststof kozijnen

Een noemenswaardig voordeel zijn de stookkosten die je kunt verlagen met deze isolerende kozijnen. Maar hoe werkt dat? Kunststof is een materiaalsoort dat weinig warmte doorlaat. Dit betekent dat warmte van binnen vrijwel niet naar buiten kan treden. Daarnaast zijn de kozijnen hol van binnenin. In deze holte zit stilstaande lucht en dat resulteert in betere isolatie. De besparing kan, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, oplopen tot 250 euro per jaar! Uiteraard speelt ook het type glas dat in de kozijnen wordt geplaatst een rol. Wanneer u kiest voor speciaal HR++ glas dat bestaat uit twee of soms wel drie glasplaten, zult u natuurlijk meer energie besparen dan met regulier glas. Bekijk de subsidiemogelijkheden voor het isoleren van je woning.

 

Kunststof kozijnen zijn er in allerlei stijlen en uitvoeringen

Houdt u van een inrichting met een landelijke sfeer? Of kiest u toch liever voor strak en minimalistisch? Kunststof kozijnen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waardoor ze een mooie aanvulling zijn op ieder interieur. Jordens biedt bijvoorbeeld keuze uit drie soorten profielen: het AD profiel, HL (Holland) profiel of Cubus HVL (houtverbindingslook). Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor ofwel een gladde ofwel een houtnerf afwerking voor een natuurlijke stijl.

Goedkope kunststof kozijnen aanschaffen?

In verhouding zijn kunststof kozijnen voordelig in aanschaf. Ze zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen, 20% goedkoper dan aluminium kozijnen en hebben een levensduur van ongeveer 50 jaar. Ze zijn vrijwel nooit aan vervanging toe en om deze reden is het een duurzame keuze én een perfecte investering. Bij Jordens geven we om kwaliteit en werken we alleen met topmerken zoals K-vision en Inoutic. Binnen ons assortiment kun je veel kiezen op het gebied van kleur en afwerking. Hierdoor zijn onze kunststof kozijnen geschikt voor alle woningen en bouwvormen; van modern en industrieel tot aan monumentaal.

 

Ben je nieuwsgierig naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op of kom inspiratie opdoen doen in onze 2000m2 grote showroom. Bekijk in de webshop op je gemak alle mogelijkheden omtrent kunststof kozijnen voor je woning of bedrijfspand. Onze ervaren adviseurs staan altijd klaar om je van informatie te voorzien!

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?