2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Je kunt nu weer subsidie aanvragen voor isolerende maatregelen!

25 oktober 2019

Goed nieuws wanneer je van plan bent om je huis te gaan verbouwen! Vanaf 2 september dit jaar is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor isolerende maatregelen voor jouw woning! Dat geldt dus ook voor een mooie nieuwe kunststof pui, kozijnen en dakramen. Daarvoor kun je nu gebruik maken van de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Maak je woning energiezuiniger en profiteer tegelijkertijd van deze gunstige regeling. In deze blog laten we zien hoe je energie bespaart met kunststof kozijnen en wat de voorwaarden zijn voor de subsidieregeling. 

Warmtelekken ontdekken in jouw huis

Ieder huis heeft zogenaamde warmtelekken. Om te ontdekken waar de warmtelekken in jouw huis zitten kun je bijvoorbeeld zogenaamde warmtebeeldfoto’s laten maken. Deze foto’s laten precies zien waar er warmte uit jouw huis ontsnapt door bijvoorbeeld slechte of ontbrekende isolatie, kieren en gaten of bouwgebreken. Maar misschien is dat niet eens nodig en weet je zelf al waar de ‘zwakke plekken’ zitten in jouw woning. Wanneer je nog enkel glas hebt, of slecht sluitende ramen, dan weet je al wat je aan moet pakken.  

Besparen kunststof kozijnen energie? 

Ja, dat kunnen we wel stellen inderdaad. Kunststof kozijnen, dakkapellen en schuifpuien hebben enorm isolerende capaciteiten en gaan energieverspilling dus tegen. Waarom? Met name omdat deze naadloos sluiten. Daarmee voorkom je dus de warmtelekken die we zojuist bespraken. Bij Jordens gebruiken wij voor nieuwe kozijnen, een nieuwe generatie kunststof kozijnen met een 5-kamer technologie, met als resultaat: maximale isolatie. Dat merk je in je energierekening en omdat dit een energiebesparende maatregel is, merk je dat nu ook in de financiële tegemoetkoming in de vorm van een subsidie. 

Energiebesparende schuifpui: kan dat ook? 

Jazeker, ook onze schuifpuien zijn energiebesparend. Alle schuifpuien worden standaard geleverd met sterk isolerend HR++ glas. Wil je nóg beter isolerend glas? Of bijvoorbeeld isolerend en heel veilig gelaagd glas, dan kan dat zeker ook. Kortom een grote glazen (schuif)pui hoeft niet te betekenen dat je door deze enorme raampartij warmte gaat verliezen of van je huis een warme kas maakt in de zomer. Met de juiste kozijnen en beglazing houd je je huis koel in de zomer en warm in de winter. 

De voorwaarden voor subsidieregeling energiebesparing

Hoe kom je in aanmerking voor de subsidieregeling? Daar zijn natuurlijk een aantal voorwaarden aan verbonden. 

  • Ten eerste is het van belang dat je minstens twee energiebesparende maatregelen laat uitvoeren. 
  • De woning moet jouw eigendom zijn en je mag niet eerder gebruik hebben gemaakt van deze regeling. 
  • De subsidie kan alleen aangevraagd worden voor maatregelen die ná 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. 
  • Je laat de maatregelen uitvoeren binnen de bestaande ‘thermische schil’, dus een aanbouw geldt voor deze regeling niet als een besparende maatregel. 
  • Tot slot moeten de verduurzamende werkzaamheden ook uitgevoerd worden door een deskundig bedrijf met een KVK-inschrijving in de sectie bouwnijverheid. Dus je kunt niet zelf aan de slag of een handige klusjesman inschakelen.  

 

Lees meer over de subsidieregeling en de voorwaarden of neem contact op met ons en wij adviseren je verder over alle mogelijkheden.   

 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?