Hor

Een hor is de perfecte oplossing om vliegende insecten buiten te houden, terwijl u wel lekker de ramen en deur kunt open zetten voor wat frisse lucht. Met mooi weer is er immers niets zo lekkerder

2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Openingstijden
09.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00 uur

Een hor is een ideale raamdecoratie om insecten buiten de deur te houden, als u de deur of het raam wagenwijd open heeft staan. De vliegende insecten kunnen namelijk niet naar binnen, maar de heerlijke frisse lucht wel. Op die manier geniet u in de zomer ook overdag heerlijk van het mooie weer. Horren zijn bij Jordens verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, speciaal ontwikkeld voor zowel de deur als het raam. Ook kunt u bij Jordens terecht voor op-maat-gemaakte oplossingen.

FAQ horren

Wat is een hor?
close open

Een hor is een scherm voor een raam of deur met gaas ter bescherming van insecten. Het kan voor een venster of een open deur geplaatst worden. Vaak worden horren in de zomer gebruikt tegen muggen en vliegen in het huis. Zo kunt u ventileren met het raam of deur open, maar komen er geen vliegende insecten naar binnen.

Hor op maat laten maken?
close open

Omdat Jordens kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan leveren wij horren op maat aan.  Bovendien biedt Jordens een eigen meetservice, zodat het inmeten van de horren voor de woning naadloos gebeurt. Op die manier bent u ervan verzekerd dat de horren perfect in uw ramen of deuren passen. Wat betreft een raamhor op maat kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden: een raamhor voor draairamen, draaikiepramen en dakramen. Wat betreft een hordeur heeft u de keuze uit een uitvoering die afgestemd is op enkele deuren, dubbele deuren, schuifpuien en dubbele schuifpuien. Zit uw optie er niet bij? Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan.

Wat zijn de prijzen voor een hor?
close open

Benieuwd naar de prijzen voor horren? Bij Jordens bieden wij betaalbare prijzen voor kwalitatieve (op-maat-gemaakte) horren en 10 jaar garantie. De exacte prijzen van de horren hangt af van uw wensen en de samenstelling. De exacte prijzen zijn op te vragen via een aanvraag voor een vrijblijvende offerte op maat. Bovendien bent u van harte welkom in onze showroom in Zwijndrecht. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen? Bel dan voor een afspraak (078 20 05 639) en één van onze adviseurs komt geheel vrijblijvend, op het tijdstip dat het u schikt, bij u thuis om uw wensen te bespreken.

Wat zijn de verschillende soorten horren?
close open

Een hor is een raamscherm met gaas dat voor een open deur of venster geplaatst kan worden om vliegende insecten te weren. Voordat je een hor gaat kopen, is het belangrijk om te bepalen welk soort hoor voor u het meest geschikt is. Wij leggen het verschil tussen de verschillende soorten horren hieronder uit.

 

 • Raamhorren: Jordens heeft horren voor het raam van hoge kwaliteit, zodat u hier vele jaren mee vooruit kunt. Raamhorren zijn op verschillende manieren te monteren, en zijn in verschillende variaties met unieke eigenschappen verkrijgbaar. De meest populair vorm is de rolhor: dit type is geschikt voor ramen die zowel naar binnen als naar buiten open kunnen. Deze rolhor kunt aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van het raam bevestigingen – afhankelijk naar welke kant het raam opengaat. Over het algemeen sluit een rolhor horizontaal en wordt deze bevestigd via een magneet- of kliksysteem bevestigd.
 • Hordeuren:  Ook de hordeuren zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten, zodat u deze perfect aan de deur kunt monteren. De meest voorkomende varianten zijn plissé hordeuren, rolhordeuren of vaste hordeuren.
  • Draaihordeur: Draaideuren met gaas zijn een snelle en kwalitatieve oplossing. Doordat een hordeur de draai moet kunnen maken heeft u wél de benodigde ruimte nodig. Voordel is wel dat het gaas minder onder spanning komt te staan.
  • Rolhordeuren: De rolhordeur kenmerkt zich door de handige werking dat de hordeur automatisch weer inschuift. Dit type is daarom ideaal voor schuifdeuren en openslaande deuren.
  • Schuifhordeur: Bij een schuifhordeur schuift de hor over de rails en blijft de hor zichtbaar. Schuifdeuren kunt u het beste gebruiken bij grote deuropeningen en kunt u zowel in als op het kozijn laten plaatsen.
 • Horgordijnen: Horgordijnen, ook wel vaak een vliegengordijnen genoemd, kunt u gebruiken als alternatief voor een hordeur. Dit type hor hoeft u namelijk niet open of dicht te doen, en ook niet volledig aan de deur te monteren. Een horgordijn bestaat meestal uit kralen, verticale lamellen of kattenstaarten. Op die manier houdt het de insecten op een effectieve manier buiten de deur.
Wat zijn de voordelen van een plissé hordeur?
close open
 • Een plissé hordeur zorgt ervoor dat u in de zomer de deur open kunt laten, zonder dat er insecten naar binnen komen. Doordat de frisse lucht vrij spel heeft, kan het hele huis overdag doorluchten en kunt u ’s avonds genieten van een muggenvrije slaapkamer;
 • Plissé hordeuren zijn gemakkelijk te gebruiken;
 • Daarbij houdt een fijne hordeur de pollen tegen. Hooikoortspatiënten hebben daardoor binnen minder last van hooikoorts;
 • Ook is het mogelijk om een dubbele plissé hordeur te installeren. Voor grote deuropeningen zijn plissé hordeuren dan ook de perfecte oplossing.
Hoe onderhoud ik mijn hordeur?
close open

Een hordeur is gemakkelijk te onderhouden. Vaak hoopt zand en vuil op in het horgaas. Dit is gemakkelijk te verwijderen door het af te nemen met een zachte borstel. Daarbij kan hardnekkiger vuil verwijderd worden met een vochtige doek of met een tuinslang. Tot slot kunt u ook nog een stofzuiger gebruiken met een zacht opzetstuk om het vuil mee weg te zuigen. Voor specifieke vragen over het onderhoud van uw hordeur of andere vragen kunt u contact opnemen met één van onze specialisten via: 078 20 05 639

# Prijsindicatie horren

Van assortiment tot montage: Jordens biedt op-maat-gemaakte oplossingen. Vraag een prijsindicatie aan voor een hor op maat.

Prijs aanvraag

Op zoek naar tips & inspiratie?

Meer informatie ontvangen over horren?

Jordens is al ruim 40 jaar dé leverancier van kunststof kozijnen en accessoires in Zwijndrecht en omstreken. Jordens staat voor vakmanschap en kwaliteit, wat zich niet alleen uit in het assortiment, maar ook in de service.  Bij Jordens proberen we u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Voor vragen kunt u daarom contact met ons opnemen door gratis en vrijblijvend een brochure aan te vragen, het online formulier in te vullen of ons te bellen op telefoonnummer 078 20 44 503. Bovendien bent u altijd van harte welkom in onze sfeervolle showroom in Zwijndrecht. Onze ervaren adviseurs staan hier klaar om u van op advies op maat te voorzien.

 

 

Adviseurs bij u thuis →   Informatie aanvragen →    Showroom afspraak →

Wij staan voor zekerheid en kwaliteit

Kwaliteit bieden wij met hoogwaardige producten en een vakkundige montage. Zekerheid leveren wij in de vorm van continuïteit op het gebied van serviceverlening.

Ad Zwart

24-11-2020

Prettig en Professioneel

L.C.Groeneweg

24-11-2020

Netjes werkende mensen, content, secuur en bij problemen worden deze snel opgelost.

H van der Linden

19-11-2020

Duidelijke informatie, prettige sfeer, goede bereikbaarheid

Bekijk alle beoordelingen

Assortimentsgroep
KozijnenDakkapellenSchuifpuienOverig

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?