2000m2 showroom

+35 jaar familiebedrijf

+35 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug
Is een uitval zonnescherm windvast?

29 maart 2022

Zonwering maakt het leven in uw tuin een stuk aangenamer. Door de schaduw die het geeft, kunt u de kinderen fijn buiten laten spelen zonder dat ze snel verbranden. U kunt lekker een serie kijken op uw laptop zonder dat de zon in het scherm reflecteert. Werken aan uw tuintafel is ook een stuk makkelijker, als u geen last heeft van de brandende zon. Er zijn heel wat effectieve, efficiënte en ook mooie typen van zonwering verkrijgbaar. Uiteraard moet de zonwering wel tegen een stootje kunnen en vraagt u zich misschien af: is een uitval zonnescherm windvast? In dit artikel geven wij antwoord op deze vraag en vertellen wij u meer over onze zonwering opties. 

 

Welke type zonwering is er beschikbaar?

Heeft u zin om de barbecue vroeg aan te steken of bent u gewoon niet zo’n zonliefhebber? Dan bent u bij Jordens natuurlijk aan het juiste adres. Dankzij onze zonwering heeft u een aangenaam leven in de tuin, met zon en schaduw als ideale combinatie. Bij ons heeft u de keuze uit onderstaande typen zonwering: 

 

  • Knikarmschermen: zijn perfect voor boven een terras. Niet alleen particulieren kopen dit type scherm, u ziet de knikarmschermen ook vaak terug in de horeca. De geopende schermen bieden zowel kleine als grote terrassen een vrije doorloop;

  • Rolluiken: worden puur tegen het kozijn bevestigd. U kunt kiezen voor volledig isolerend of een type dat nog een beetje licht doorlaat. Meestal bevestigd met een elektrisch mechanisme;

  • Screens: een screen werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik, alleen glijdt nu een doek tussen 2 geleiders naar beneden. Vaak gebruikt voor bedrijfspanden, maar nu ook steeds meer voor woningen.

Wat is een uitval zonnescherm?

Een type dat we hierboven nog niet bespraken is het uitval zonnescherm. Dit is eigenlijk het klassieke type zonwering: het scherm is aan de bovenkant van het kozijn bevestigd en valt schuin naar beneden. Het gewenste resultaat is dat het een (groot) gedeelte van de tuin of het terras buiten de zon houdt. Een uitval zonnescherm is windvast en dat maakt het ook geschikt voor hoger gelegen woningen. U ziet deze typen ook vaak terug op balkons en daarom is het zo belangrijk dat het uitval zonnescherm windvast is. 

 

Een uitvalscherm is niet alleen doeltreffend, maar ook praktisch. Afhankelijk van uw voorkeuren, kunnen wij deze namelijk leveren met elektrische bediening. In een handomdraai klapt u het scherm dan in en uit. Ook op het gebied van kleur en afwerking, valt er veel te kiezen. Onze uitvalschermen zijn van het Nederlandse kwaliteitsmerk Sunmaster.

 

Een uitval zonnescherm is windvast + nog 4 andere voordelen van dit type zonwering

Waarom kiest u voor dit type zonwering? Behalve dat een uitval zonnescherm windvast is, zijn er nog meer voordelen: 

 

  • Een uitval zonnescherm is windvast: natuurlijk is het belangrijk dat u het inklapt als er wind in aantocht is. Maar ook als deze is ingeklapt, kan deze zeker tegen een stootje. Dat komt door de beschermende cassette die aan de gevel hangt. Hij beschermt niet alleen het doek tegen wind en regen, maar geeft uw woning ook nog eens extra uitstraling.

  • Keuze uit diverse kleuren, dessins en toepassingen: zoveel mensen, zoveel woningen en wensen. Een uitval zonnescherm gaat lang met mee en daarom is het zo belangrijk dat deze helemaal bij uw woonwensen en stijl past. Kies voor een mooie effen kleur of voor een klassiek dessin, zoals verticale strepen.

  • Makkelijk uit te klappen: al onze mechanismes werken soepel en zijn van goede kwaliteit. Wilt u echt geen moeite hoeven doen? Kies dan voor onze elektrische mechanismes aan de binnenkant van uw woning.

  • Verlenging van de binnenkant van uw woning: een beschut terras zorgt ervoor dat u lekker in de tuin zit op uw comfortabele loungeset. In die zin is het echt verlenging van de woonkamer.

  • Uw woning blijft beter op temperatuur: als het erg heet is in uw woning, is dat niet prettig. Of de airconditioning staat zó hard, dat uw rekening net zo hard oploopt. Bespaar uzelf de hitte en de extra kosten door de aanschaf van een mooi zonnescherm. 

Zo berekent u de maat van uw uitval zonnescherm

Wilt u zelf de juiste uitval bepalen? Neem dan de totale hoogte van uw kozijnen en deel dit door twee. Bij dit getal telt u 20 cm op. De uitkomst kunt u altijd afronden naar het dichtstbijzijnde getal. Standaardmaten voor uw uitval zijn 100, 115 of 135 centimeter. Alle adviseurs van Jordens staan ook voor u klaar voor advies op maat.

Zoekt u een uitval zonnescherm dat windvast is? Kom langs bij Jordens of vraag een offerte aan

Kom langs in onze grote showroom en zie welke mogelijkheden u hebt. Maak nu een afspraak via het nummer 078-2009258 of mail naar info@jordens.nl. Onze specialisten met 35 jaar ervaring staan voor u klaar. 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?