2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Openslaande tuindeuren: ontdek de 5 voordelen

21 maart 2022

Met openslaande deuren kiest u niet alleen voor een sfeervolle, maar ook voor een functionele toegevoegde waarde van uw woonruimte. Wist u bijvoorbeeld al dat openslaande tuindeuren zorgen voor diepte in de woning, waardoor de woning optisch groter lijkt? We delen graag met u alvast 5 voordelen van openslaande tuindeuren,  geven u tips om deze ruimte te stijlen én geven u een indicatie voor de kosten.

De voordelen van openslaande deuren

Gaat u verbouwen of verhuizen? Dan heeft u in de achtergevel of zijgevel vaak de keuze mogelijkheid voor grote glazen buitendeuren om naar uw terras of tuin te gaan. Bij de keuze van deze buitendeuren van glas heeft u grofweg keuze uit 3 soorten terrasdeuren, namelijk: traditionele openslaande tuindeuren, een schuifpui en een vouwpui (harmonicadeuren). In dit artikel zoomen wij in op de eerste categorie: de openslaande tuindeuren. Dit zijn  twee glazen tuindeuren die over het algemeen naar buiten opendraaien en die u afzonderlijk van elkaar kunt openen. Benieuwd naar de voordelen?

voordelen-openslaande-tuindeuren-jordens (1)

1. Vergroten het contact met de tuin

Openslaande deuren zijn dé perfecte manier om het buitengevoel naar binnen te halen, om het terras met de leefruimte binnen te integreren. Mocht u buiten voldoende ruimte hebben, dan kunt u kiezen voor een openslaande tuindeur die naar buiten toe opengaat. Het voordeel van een naar buiten draaiende deur is namelijk dat u makkelijk ‘in de loop’ naar buiten gaat, waardoor de doorgang naar de tuin nog meer vergroot wordt. Ideaal voor het zomerse weer: wanneer u veel van binnen naar buiten (en andersom) loopt! Bovendien heeft u altijd zicht op de tuin, waardoor u optimaal van de tuin kunt genieten – ieder seizoen.

2. Waardevermeerdering van de woning

Openslaande deuren geven niet alleen een authentieke uitstraling aan de woning, maar zorgen er ook voor dat uw woning bij de verkoop in waarde stijgt. Overweegt u misschien zelfs een serre of uitbouw met openslaande tuindeuren? Het toevoegen van vierkante meters heeft veel invloed op de waardeverhoging van een woning. Een serre of uitbouw met openslaande deuren zijn tegenwoordig erg populair en een goede investering. 

3. Creëren optisch meer ruimte

Een groot voordeel van een groter raamoppervlak van glas is dat de woonruimte optisch vergroot wordt door de lichtinval. Bovendien kunnen de tuindeuren volledig naar buiten opengeslagen worden, waardoor u optimaal kunt genieten van een brede doorgang naar de tuin. Het glazen oppervlak in combinatie met de naar buiten draaiende deuren zorgt ervoor dat het ruimtelijk effect extra vergroot wordt. Tip: indien u kiest voor een brede strook stenen die paralel lopen aan uw tuindeuren, zorgt dit voor extra diepte en ruimtelijk effect.

4. Brengen lucht & daglicht in de ruimte

De gevelopening van openslaande tuindeuren is volledig open te maken. Een groot voordeel van deze constructie is dat u hiermee een smalle woonkamer of keuken meer lucht en daglicht kunt geven.  Zo kunt u door middel van openslaande deuren in de zomer genieten van de zomerwarmte in uw huis zonder dat het te heet wordt. Door de deuren open te zetten kunt u daarentegen juist de warmte snel de woning uit krijgen waardoor het niet benauwd wordt. Bovendien geeft het daglicht in de woning direct meer levensgenot. Licht prikkelt namelijk onze huid en geeft energie.

5. Zorgen voor betere isolatie

Voor de beste isolatie kunt u het beste kiezen voor een openslaande tuindeur met isolerend glas. De profielen van de kunststof openslaande deuren bevatten namelijk kamers die zorgen voor vrijwel geen of minder warmteverlies. Een andere belangrijk deel bij het tegengaan van warmteverlies is het glas. De openslaande deuren van Jordens zijn bijvoorbeeld voorzien van isolerend HR++ glas. Het HR++ glas heeft een erg hoge isolatiewaarde en is betaalbaarder dan driedubbel HR glas. Daarom wordt het meest gekozen voor HR++.

wat-is-hr++-glas (1)

Tuin met openstaande deuren inrichten?

Er zijn meerdere manieren om uw tuin in te richten met openslaande tuindeuren, want ze zijn multifunctioneel. Wilt u extra ruimte en diepte in de tuin creëeren? Kies dan voor een brede strook stenen die paralel lopen aan uw tuindeuren. Op die manier creëert u namelijk één geheel.  Aan de zijdes van de tuin is dan ruimte voor plantenbakken of plantenborders om uw tuin op te fleuren. Heeft u juist grote en lange tuin die u graag wilt scheiden? Dan kunt u ervoor kiezen om de tuin in tweeën op te delen door het plaatsen van plantenbakken. Zo kunt u bijvoorbeeld het eerste deel gebruiken als verlenging van uw woonkamer met een loungeset en de achterzijde van uw tuin inrichten om te dineren en barbecueën. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, waardoor u uw tuin altijd kunt inrichten op een wijze die het beste bij uw levensstijl aansluit.

Wat zijn de kosten van openslaande deuren?

Benieuwd wat de gemiddelde kosten zijn voor (het plaatsen van) openslaande tuindeuren? De gemiddelde kosten zijn van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de afmetingen, het type materiaal, het aantal deuren en het werk dat voorafgaand aan het plaatsen moet worden gedaan. Gemiddeld genomen dient u rekening te houden met een gemiddeld bedrag van € 2.500 en € 5.800.

tabel-kosten-openslaande-deuren (1)

tabel-kosten-openslaande-deuren2

Openslaande deuren kopen bij Jordens?

Jordens biedt openslaande tuindeuren van kunststof aan, gemaakt van hard PVC met een verhoogde slagvastigheid. Vanwege dit hoogwaardige kunststof hebben de tuindeuren minder onderhoud nodig, trekken ze niet krom en hoeven nooit opnieuw geschilderd te worden. Bovendien zijn de openslaande deuren van Jordens voorzien van isolerend HR++ glas. Naast kwaliteit staan wij ook garant voor service. Jordens biedt namelijk al dertig jaar topservice en kunststof toepassingen van de beste kwaliteit.  Wij bieden namelijk 10 jaar garantie.  Wilt u graag persoonlijk advies ontvangen voor de kunststof openslaande tuindeuren?  U kunt contact met ons opnemen door gratis en vrijblijvend een brochure aan te vragen, een informatie aanvraag of een service aanvraag in te dienen of een bezoek te brengen aan onze sfeervolle showroom in Zwijndrecht.

Adviseurs bij u thuis →   Informatie aanvragen →   Showroom afspraak →

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?