2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Wat verhoogt de waarde van je huis? Wij geven je 8 tips!

22 januari 2021

Een belangrijk aspect van je woningwaarde is de locatie van je huis. Hoe ver is het naar het centrum, in welke stad ligt je huis en in wat voor wijk? Zo is een huis in Amsterdam stukken duurder dan een huis in Leeuwarden. De ligging van je woning en de factoren die daarbij horen is volgens makelaars de belangrijkste factor van de marktwaarde van je huis. Maar wat kun je zelf allemaal doen om de waarde van je huis te verhogen? Wij geven je 8 tips! Doe er je voordeel mee.   

Je huis verduurzamen

Het is helemaal van deze tijd: je huis verduurzamen. Veel mensen doen dat door de woning te isoleren en te voorzien van duurzame materialen, zoals kunststof. Dus hoe kun jij je huis verduurzamen? 

Vervang je houten kozijnen voor kunststof kozijnen met isolerend glas. Verschillende makelaars en hypothekers stellen dat het investeren in kunststof kozijnen 100% waardeverhogend is! Daarnaast kunnen kunststof kozijnen voor de volle 100% gefinancierd worden. Als je het helemaal goed wil doen ga je ook voor isolerende beglazing in de ramen van je dakkapel of schuifpui. Zo houd je warmte goed binnenshuis en kun je ook nog eens tot wel 30% besparen op je stookkosten. Op deze manier investeren in je huis is rendabel en dus de moeite waard!

Wist je dat je subsidie krijgt als je meerdere isolerende maatregelen treft voor je woning? Klik hier voor meer informatie omtrent de verschillende isolatiemogelijkheden. 

Een dakkapel laten plaatsen 

Er zijn maar weinig mensen die een dakkapel niet als meerwaarde van een huis zien. Door een dakkapel te plaatsen maak je een zolderruimte met een schuin dak, waar je in eerste instantie niets mee kunt, enorm bruikbaar. Een dakkapel geeft meer licht en maakt een kamer optisch groter. Een dakkapel ziet ook van buiten mooi uit, waardoor je de uitstraling van je huis een boost geeft. 

Een serre of overkapping aanbouwen

Door een mooi terras te maken of je leefruimte van binnenuit te vergroten scoor je punten. Hier heb je niet alleen zelf profijt van, maar ook voor eventuele kopers is dit van onschatbare waarde. Meer oppervlakte creëren met een overkapping of serre aanbouw is ongetwijfeld van meerwaarde voor je huis. Maar er zijn meer dingen die je kunt doen om ruimte te produceren…

Een schuur, garage of carport laten plaatsen 

We kunnen hier kort over zijn: veel opbergruimte is voor kopers een pluspunt. Door deze extra nuttige, vierkante meters te maken kun jij de waarde van je huis verhogen. In deze ruimte kun je spullen kwijt die je liever niet in huis bewaart, zoals je fiets. Door een schuur roest je fiets niet weg in de regen en gaat deze langer mee! Net als de rest van je spullen die je hierin opbergt.

Let wel: hoeveel je woning in waarde stijgt door het aanbrengen van extra vierkante meters is uiteraard ook weer afhankelijk van de stad waarin je woont.

Een tuin als meerwaarde van je huis

Door extra vierkante meters te creëren door bijvoorbeeld een serre, schuur, tuinhuis of overkapping lever je wel meters in van je tuin. En een tuin biedt enorme meerwaarde aan ieder huis, want veel Nederlanders zijn dol op het buitenleven. Ga daarom zorgvuldig om met de vierkante meters van je tuin en zorg voor een goede balans tussen binnen- en buitenruimte. 

Onderhoud je huis goed

Om meerwaarde van je huis te creëren is het natuurlijk ook van belang dat je huis goed is onderhouden en het er goed uitziet. Niemand zit te wachten op achterstallig onderhoud, en het is daarom ook niet gek dat een goed onderhouden huis meer geld waard is dan een woning waaraan nog veel moet gebeuren. 

Delen van je woning renoveren

Valt je badkamer bijna uit elkaar? Of is je keuken gedateerd? Dan loont het zeker om deze ruimtes in je woning te renoveren. Dit gaat goed gepaard met het bovenstaande punt waar we het hadden over een goed onderhouden huis. Ben je van plan te verhuizen, maar wil je voordat de verkoop start deze delen van het huis aanpakken? Kies dan het liefst voor een basic ontwerp en een gangbare stijl. Keukens en badkamers zijn namelijk smaakgevoelig. Als de volgende koper deze er direct uit wil slopen, biedt het geen meerwaarde voor je woning. Is de koper en wel blij mee? Dan kan het de waarde van je huis verhogen. 

Heb je een zolder? Maak hier de ultieme ruimte van

Een zolder is een geschenk, en zo dien je dan ook met deze ruimte om te gaan vinden wij! Gebruik je het momenteel slechts als rommelhok? Maak dan schotten waar je je rommel achter kunt stallen. Maak van de overige, waardevolle ruimte een mooie slaapkamer (of thuiswerkplek). Ontwerp een inbouwkast, plaats je bed en klaar ben je. Of nog niet helemaal, want heb je al een dakkapel? Natuurlijk is dit geen must, maar dit komt zeker ten goede van de ultieme zolderruimte en hiermee ook de meerwaarde van je woning.

Dus wat verhoogt de waarde van je huis? Daar zijn meerdere mogelijkheden voor! Wil je de waarde van je woning verhogen door duurzame- en isolerende maatregelen te treffen? Jordens staat klaar voor je. Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden. Wij zijn al 40 jaar dé leverancier van hoogwaardige kunststof toepassingen voor bij je thuis.

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?