2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Hier moet u aan denken voor u een dakkapel neemt

7 november 2018

U wilt meer ruimte en lichtinval creëren in uw woning en bent eruit: u neemt een dakkapel! Wanneer u uw woning uitbreidt met een dakkapel profiteert u van vele voordelen, waaronder een stijging van de woningwaarde zoals we in een eerdere blog schreven. Maar er komt natuurlijk ook veel kijken bij een verbouwing, en daarom is het belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn. Wilt u een dakkapel nemen? Wij zetten de belangrijkste zaken waar u dan aan moet denken onder elkaar.

Ga na of u een vergunning nodig heeft voor uw dakkapel

Voor sommige verbouwingen is een vergunning noodzakelijk, terwijl u in andere gevallen direct aan de slag kunt. Voor dakkapellen die aan de voor- of zijkant van een woning worden gebouwd is meestal een omgevingsvergunning nodig, terwijl dit voor dakkapellen aan de achterzijde niet altijd het geval is. Daarnaast spelen ook het formaat van de dakkapel en de manier waarop deze is geplaatst een rol. Op de website van de Rijksoverheid treft u een handig document waarin wordt uitgelegd of u wel of geen vergunning nodig heeft voor uw dakkapel. Ook handig om te kennen is de online overheidspagina waar u een vergunningcheck kunt doen om advies te krijgen in uw specifieke situatie.

Bepaal van welk materiaal u een dakkapel wilt

Dakkapellen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, kunststof en aluminium. Ieder materiaal vergt weer ander onderhoud, en daarnaast bieden diverse materialen ook andere voordelen. Hét grote voordeel van een kunststof dakkapel is dat deze onderhoudsvrij is. Ook aluminium behoeft weinig onderhoud, al moet u bij dit materiaal rekening houden met het slechte isolerende vermogen: een punt waarop kunststof bijvoorbeeld weer heel goed scoort. Belangrijk is om in alle gevallen voorafgaand aan uw verbouwing te onderzoeken wat de voor- en nadelen per materiaalsoort zijn, zodat u een weloverwogen keuze maakt.

Kies het type dakkapel dat bij u en uw woning past

Er is veel mogelijk op het gebied van dakkapellen, dus het is zinvol om u te verdiepen in de opties die er zijn of hierover te praten met een expert. U kunt kiezen voor een standaard dakkapel, of eventueel een dubbele dakkapel nemen. Daarnaast is het in sommige gevallen zelfs gewenst een nokverhogende dakkapel te plaatsen waarmee een kleine zolder in een handomdraai wordt omgetoverd tot een lichte, nieuwe kamer!

Denk na over het financiële aspect van de verbouwing

Een dakkapel plaatsen kost natuurlijk geld, dus ook over de financiële kant van het verhaal moet worden nagedacht. Bij Jordens starten prijzen voor een kunststof dakkapel al vanaf 5.600 euro. Uiteraard kan de prijs variëren wanneer u aanvullende wensen heeft voor uw dakkapel. Om erachter te komen wat u precies kwijt zult zijn, is het slim om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Gelukkig betaalt een dakkapel zich uiteindelijk altijd terug, omdat deze uw woningwaarde doet stijgen.

Wilt u zich laten inspireren door alle mogelijkheden op het gebied van dakkapellen? Wij verwelkomen u graag in onze showroom! Ook kunt u gerust al uw vragen stellen aan onze ervaren adviseurs: zij helpen u graag verder!

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?