2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Inbraak in uw woning voorkomen met deze tips

26 september 2018

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt weliswaar dat het aantal woninginbraken in 2017 ten opzichte van een jaar eerder is gedaald, toch zijn nog ruim 49.000 huishoudens slachtoffer geworden. Natuurlijk wilt u er alles aan doen om te voorkomen dat er in uw woning wordt ingebroken. Vandaag zetten we daarom een aantal tips op een rij waarmee u het inbrekers moeilijk maakt.

Zorg voor kozijnen en schuifpuien met het politiekeurmerk

Vaak gebruiken dieven ramen of achterdeuren om een huis binnen te dringen. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat uw woning goed beveiligde kozijnen en schuifpuien heeft. Neemt u binnenkort nieuwe kozijnen of schuifpuien? Let dan goed op of deze het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben. Dit keurmerk wordt afgegeven aan woningen die voldoen aan een aantal eisen omtrent inbraakpreventie. De precieze eisen zijn vastgelegd in een wet genaamd Bouwbesluit. Wanneer u kiest voor kozijnen en schuifpuien die voldoen aan de vereisten van het PKVW, kunt u uw woning laten keuren door een PKVW-expert die u het certificaat kan toekennen. Voldoet uw woning aan alle eisen die het PKVW stelt? Dan loopt u tot 90 procent minder kans dat inbrekers erin slagen binnen te komen, zo meldt de website van het Politiekeurmerk.

Maak het inbrekers lastig: kies sloten met het SKG-keurmerk

Een bekende ‘techniek’ die inbrekers inzetten om sloten te forceren, is het zogenaamde kerntrekken. Hierbij wordt een boorschroef in een sleutelgat geschroefd, om vervolgens de kern uit de cilinder van het slot te trekken of deze af te breken. Als u kozijnen en schuifpuien kiest met sloten voorzien van het SKG-keurmerk, zijn deze door de onafhankelijke Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) beoordeeld op hun sterkte en duurzaamheid. Let bij het beoordelen van sloten dus op of ze het SKG-keurmerk hebben om er zeker van te zijn dat uw ramen en deuren inbraakwerend zijn!

Niet thuis? Dat hoeven inbrekers niet te weten!

Of u nu een avondje uit eten bent of een aantal weken vakantie viert in het buitenland: zorg ervoor dat dit niet direct is af te zien aan uw woning! Met name wanneer u lange tijd van huis bent, loont het om buren of vrienden om hulp te vragen. Zij kunnen bijvoorbeeld de post in de gaten houden, zodat deze niet uit de brievenbus steekt, of hun eigen auto op uw oprit parkeren. Ook bestaan er speciale schakelaars die het licht op gezette tijden aan- en weer uitschakelen. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is, en dat schrikt inbrekers natuurlijk direct af.

 

Wilt u nieuwe kozijnen en/of schuifpuien nemen die bewezen veilig zijn? In onze showroom kunt u ons assortiment bekijken en staan onze adviseurs altijd voor u klaar!

Onze kozijnen en schuifpuien zijn voorzien van het Politiekeurmerk en het SKG-keurmerk.

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?