2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Uit welke soorten schuifpuien kan ik kiezen? Wij helpen je!

25 februari 2021

Een kunststof schuifpui is een mooie investering waar je gegarandeerd veel plezier van hebt. Wel zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen, waardoor het lastig kan zijn tot een goed besluit te komen. Ga je voor een meerdelige schuifpui of volstaat een hefschuifpui beter in jouw situatie? Graag helpen we je een handje en vertellen we je over de verschillende typen schuifpuien, zodat je de juiste keuze kunt maken! 

Kunststof schuifpuien kennen vele voordelen. Ze vormen een gemakkelijke doorgang van binnen naar buiten, ze zijn onderhoudsarm en isoleren perfect. Schuifpuien zijn er in de standaard uitvoering, maar ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende delen. Graag vertellen we je over wat de kenmerken en voordelen zijn van een meerdelige schuifpui en wat een hefschuifpui is.  

Een 2 delige schuifpui

Laten we beginnen met een 2 delige schuifpui. Dit type schuifpui is de meest voorkomende en gangbare van het stel. Een 2 delige schuifpui heeft één vast deel en één schuifdeel. Door het omdraaien van de hendel kun je deze naar links of naar rechts open schuiven. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft! Deze basic uitvoering is eenvoudig te monteren en goed te beveiligen tegen inbraak. 

Een 3 delige schuifpui

Voor mensen met een grote woonkamer is een 3 delige schuifpui erg aantrekkelijk. Je kunt er een ruime doorgang mee creëren door de schuifdeur die je naar beide kanten open kunt schuiven. Een 3 delige schuifpui bestaat in de meeste gevallen uit twee vaste delen aan beide kanten van het schuivende gedeelte. Met andere woorden: de doorgang van de schuifpui zit in het midden en de twee vaste delen bevinden zich aan weerszijden van de doorgang. Het grote pluspunt van een 3 delige schuifpui? De enorme hoeveelheid natuurlijk licht dat je woning binnenvalt. 

Een 4 delige schuifpui

Een 4 delige schuifpui is, net als een schuifpui 3 delig, geschikt voor huizen met een ruime woonkamer. Vaak wordt dit type uitgevoerd als een dubbele schuifpui, wat inhoudt dat er twee schuivende delen zijn die naar beide kanten open kunnen gaan. Net als bij de 3 delige schuifpui, heeft een schuifpui 4 delig doorgaans twee vaste onderdelen aan de muurkanten van de schuivende deuren. Bij dit type schuifpui kun je een nóg grotere doorgang creëren naar je tuin. Dit geeft een heerlijk gevoel van rust en vrijheid en het geeft een chique uitstraling aan je woning. Een logisch gevolg van het plaatsen van deze schuifpui is dat je ook bij dit type kunt genieten van veel zonlicht binnenshuis. 

Een hefschuifpui

Een hefschuifpui, een term die je vaak voorbij hoort komen. Maar wat is een hefschuifpui? Bij een hefschuifpui draai je aan de binnenkant de hendel om, waarna de deur eenvoudig geopend en gesloten kan worden. Met eenvoudig bedoelen we dat het mechanisme licht werkt en je dus niet veel kracht hoeft te zetten bij het schuiven van de deur. Als je je woning wil doortochten kun je de hefschuifpui in zijn geheel openzetten, maar je kunt de deur ook in iedere gewenste stand vastzetten. 

Schuifpui in het zwart of antraciet

Uiteraard vinden we het ook belangrijk om mee te gaan met de woontrends! Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar donkere kozijnen zijn het helemaal. Zo zien we ook de opmars van zwarte en antraciete schuifpuien. Het oogt chique, maar tegelijkertijd vlot, en het creëert een warme sfeer in huis. Wil je hier meer over lezen? We schreven eerder een blog over de donkere kozijnen trend

Schuifpui op maat

Wil je deze lente en zomer (en alle jaren die nog komen gaan) optimaal genieten van jouw woonomgeving? Neem contact op met één van onze ervaren adviseurs en creëer samen jouw droom schuifpui op maat! Onze experts staan voor je klaar en kunnen je alles over onze schuifpuien vertellen. Jordens is een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar ervaring heeft op het gebied van kunststof toepassingen. 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?