2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Welke verbouwingen in/aan huis leveren het meeste op?

5 september 2019

Stel, je hebt wat geld over en je overweegt je huis op te knappen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Maar omdat je budget waarschijnlijk niet oneindig is moet je keuzes maken. Welk project pak je dan aan? Plaats je een dakkapel? Ga je je badkamer opknappen? Een nieuwe keuken? Je huis uitbouwen? Kortom, waarin kun je eigenlijk je geld het beste investeren? 

Voor wie ga je verbouwen?

Natuurlijk ga je verbouwen voor jezelf, zodat jij prettiger woont in je eigen huis, maar je houdt waarschijnlijk ook rekening met de mogelijkheid dat je eventueel ooit weer gaat verhuizen. Met het oog daarop wil je het liefst een verbouwing doen die echt flink waarde toevoegt aan je huis, zodat jij die investering ook weer terugverdient. 

Cosmetische en praktische verbouwingen

Maar wat ga je aanpakken? We onderscheiden twee soorten verbouwingen. Er zijn praktische en cosmetische verbouwingen. Een cosmetische verbouwing is bijvoorbeeld een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. Tenzij jouw huidige keuken of badkamer ernstig verouderd is, voegen deze verbouwingen niet altijd echt waarde toe aan je huis, terwijl het jou wel behoorlijk wat geld kan kosten. Het gevaarlijke is dat deze verbouwingen trend- en smaakgevoelig zijn. In het slechtste geval vinden nieuwe potentiële kopers van jouw huis jouw nieuwe badkamer echt niet mooi en heeft het een negatief effect op de prijs die deze kopers voor jouw huis neer willen leggen.  

Technische problematiek: meteen oplossen 

Praktische verbouwingen leveren je over het algemeen uiteindelijk vaak meer op. Onder een praktische verbouwing vallen bijvoorbeeld ook technische ‘problemen’ oplossen. Als jij een oude ketel hebt, of er ergens een technisch mankement in huis is, dan is het natuurlijk slim om dat als eerste aan te pakken. Jij en een potentiële nieuwe koper zitten allebei niet te wachten op een huis met gebreken: het is vervelend voor jou en het is niet goed voor de verkoopbaarheid en de waarde van je huis. 

Slimme praktische verbouwing: zorg voor extra meters 

Een slimme verbouwing is vaak: een verbouwing die ervoor zorgt dat de leefruimte vergroot wordt. Vierkante meters leveren nu eenmaal het meeste op. Dus dit is een investering die zich in veel gevallen wel terugbetaalt. Hoe kun je dit doen? Je kunt bijvoorbeeld je woonkamer uitbouwen, met een mooie schuifpui naar de tuin bijvoorbeeld. Een grote woonkamer zorgt voor een verbetering van je eigen woonplezier en zorgt vaak voor een mooie waardestijging van je huis. Een dakkapel kan ook een goede keuze zijn. Met een dakkapel vergroot je dan weer de oppervlakte van je bovenverdieping/zolder. Van een donkere, kleine zolder kun je bijvoorbeeld een prettige, ruime en lichte extra slaapkamer maken. 

Duurzame investeringen: altijd een goed idee

Als laatste zijn er natuurlijk de duurzame investeringen. Verbouwingen die een energiebesparing als gevolg hebben, zijn zeker slim om uit te voeren. Een goed geïsoleerd huis is goed verkoopbaar en kan bij een verkoop het verschil maken ten opzichte van bijvoorbeeld andere huizen in de buurt. Of je verdient de investering uiteindelijk zelf terug met de lagere stookkosten. Denk aan extra isolerend glas, kunststof kozijnen of verbeterde muur en/of dakisolatie. Maar leidraad blijft natuurlijk: maak het huis vooral comfortabeler voor jezelf! 

 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?