2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Zo houd je je huis koel tijdens de zomer!

3 juni 2020

We hebben al mogen genieten van vele warme dagen de afgelopen tijd, maar helaas is het door de Corona maatregelen niet meer vanzelfsprekend om naar het strand te gaan om lekker uit te waaien of te zwemmen. Zorg er daarom voor dat jouw huis de perfecte plek is om van zowel de zon, maar ook van verkoeling te genieten! Maar ‘hoe kan ik mijn huis koel houden zonder airco?’, vraag je je wellicht af. Wij geven jou een aantal tips om op een laagdrempelige manier van jouw airco loze woning de ultieme relaxplek te maken tijdens de zomer.

Zonwering voor buiten

Sluit rolluiken, zonnescreens, gordijnen en ga zo maar door. Een simpele en bekende tip, maar zeer efficiënt. Hoogwaardige buitenzonwering die je kunt openen en sluiten is een investering die het meer dan waard is. Ze zorgen gegarandeerd voor verkoeling in huis en je hebt er jarenlang plezier van. Bovendien geeft zonwering een mooie uitstraling aan je woning. Meerdere vliegen in één klap! Er zijn verschillende soorten zonweringen die je kunt aanschaffen. Benieuwd welk soort zonwering bij jou past? Lees onze blog over buitenzonweringen.

Openslaande deuren

Openslaande deuren zijn niet alleen een lust voor het oog, ze bieden ook goede verkoeling mogelijkheden. Is het binnen al erg warm geworden of wil je het ‘s avond lekker door laten tochten? Zet de deuren dan wagenwijd open. Zo creëer je een constante frisse lucht die door het huis waait. Maar je wilt uiteraard geen ongedierte in huis. Daarom is het zeer aan te raden inzethorren of plissé hordeuren te plaatsen. 

Met openslaande deuren krijg je een fijne doorloop naar de tuin waardoor je gemakkelijk in en uit loopt. Je vergroot hiermee je woonoppervlak en brengt binnen en buiten samen. Hier word je toch gelukkig van? Maar ook in de tuin wil je verkoeling vinden. Hiervoor biedt een uitvalscherm uitkomst. Met een uitvalscherm houd je niet alleen de hitte buiten, maar zorg je ook nog voor extra schaduw in je tuin. En iets wat niet opwarmt, hoeft ook niet af te koelen!

Overige tips voor een koel huis

Uiteraard zijn er nog vele andere kleine zaken waar je op kunt letten. Graag delen we nog een aantal tips met je:

  • Zet ‘s ochtends direct nadat je wakker bent geworden en het buiten nog koel is alle ramen en deuren open, zodat er een frisse wind ontstaat en het lekker door kan tochten in huis. 
  • Wat altijd een goed idee is en gemakkelijk in de aanschaf: een ventilator. Je bepaalt zelf de kracht en richting van de wind. Ook tijdens warme, klamme en benauwde, zomernachten zorgt deze ervoor dat je toch lekker slaapt. 
  • Heb je een dakkapel en wordt het erg warm op zolder? Voorzie de dakkapel dan van kunststof dakbedekking. De lichtgrijze kleur (RAL7001) van de dakbedekking weerkaatst zonlicht en absorbeert weinig warmte. 
  • Probeer huishoudapparatuur dat veel warmte afstoot te vermijden. Bak bijvoorbeeld geen quiche in de oven en hang de was buiten als het moet drogen!  

Kom langs in onze showroom en bekijk onder andere ons assortiment zonweringen!

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?