2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

4 redenen waarom een dakkapel een ware aanwinst is voor uw bovenverdieping

15 maart 2019

De meeste zolderverdiepingen in Nederland zijn flinke ruimtes met behoorlijk wat potentie, want zo’n zolder is vaak een flinke ruimte! Een ideale plaats voor een extra slaapkamer, een ruime studeerkamer, een fitnessruimte, ga zo maar door. Helaas is het bruikbare oppervlak vaak niet groot door het schuine dak. Daarnaast is de ruimte vaak donker, omdat u waarschijnlijk alleen zo’n klein kantelraampje heeft. Kortom: het wordt tijd om de volle potentie van uw zolder te benutten met een kunststof dakkapel!

Dakkapel geeft meer bruikbare vloeroppervlakte

Ondanks dat uw zolder een flinke oppervlakte meet, is het gedeelte dat u daadwerkelijk kan gebruiken vaak een stuk kleiner. Met een dakkapel maakt u de beloopbare ruimte een stuk groter. U vergroot de leefruimte en daarmee ook de opties voor uw zolder! Wat bijvoorbeeld eerst alleen een opslagruimte was, biedt nu misschien wel ruimte voor opslag én een slaapkamer. U kunt dus een efficiëntere indeling maken.

Bakken met licht op zolder!

Een zolder is toch vaak een wat donkere ruimte, waar u niet echt voor uw plezier verblijft. Prima geschikt om de was op te hangen of overtollige spullen op te bergen, maar daar houdt het wel op. Een dakkapel zorgt voor licht in de duisternis en tovert uw zolder om tot een compleet andere ruimte. Meteen is de ruimte aangenamer om in te vertoeven en zult u zien wat een prettige slaapkamer of studeer-/werkkamer dat kan worden. Vindt u een dakkapel te duur? Dan kunt u ook een (extra) dakraam overwegen!

Frisse lucht op zolder en in uw hele huis

Een dakkapel brengt niet alleen licht en ruimte mee: gooi het raam open en het zorgt ook nog eens voor een lekker briesje op zolder! Ideaal natuurlijk als u de zolder tot een slaap- of werkruimte wil ombouwen. Warmte stijgt op, en dat voelt u met name in de zomer op zolder, dan is dit een benauwde plek. Een beetje extra zuurstof is daarom wel zo prettig. U kunt verschillende ramen tegen elkaar openzetten in huis en u zorgt voor een gezonde luchtcirculatie op zolder en in uw hele huis.

Waardestijging van uw huis door een dakkapel

We gaan er vanuit dat u lekker nog een poosje blijft wonen waar u woont en zelf gaat genieten van uw dakkapel. Maar wanneer u ooit besluit om uw huis te verkopen, zal de dakkapel de vraagprijs lekker kunnen opstuwen. Bij schuine daken mag de oppervlakte als woonoppervlakte berekend worden vanaf 1,5 meter hoogte. Met een duurzame kunststof dakkapel zorgt u voor een aantal extra m² leefoppervlak en voor een dakkapel die heel lang mee gaat. Goed voor de verkoop! Als kers op de taart nog een extra financieel voordeeltje: op de (nu) lichte zolder, hoeft veel minder vaak een lamp aan. Goed voor de energierekening!  

Bent u overtuigd dat een kunststof dakkapel een ware aanwinst is? Kom de mogelijkheden bekijken in onze showroom. Vraag vrijblijvend een offerte aan, of maak een plan met één van onze adviseurs bij u thuis.

 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?