2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Ga een warme winter tegemoet in een goed geïsoleerd huis

19 november 2019

De winter komt eraan en wanneer jij ‘s avonds thuiskomt is de verwarming aan doen waarschijnlijk een van de eerste handelingen die jij doet. Voor veel mensen is dat altijd wel een momentje: die dag dat je voor het eerst denkt: ‘Ja, nu is het nodig om de verwarming aan te zetten.’ Veel mensen stellen dit moment zo lang mogelijk uit. Het betekent immers dat we de zomer echt achter ons laten en we koudere tijden tegemoet gaan. Weer anderen stellen het aanzetten van de verwarming uit vanuit financiële overwegingen. Het scheelt natuurlijk behoorlijk in de kosten als jij minder stookt. Maar niemand heeft zin om kou te lijden in huis. De oplossing: zorg voor een goed geïsoleerde woning. Dan zit je er warmpjes bij én bespaar je geld.

Welke isolatiemaatregelen kun je nemen? 

Isoleren kun je op allerlei verschillende manieren doen. Daarnaast kun je het heel groots aanpakken, of juist met wat kleine aanpassingen beginnen. Wat kun je aanpakken? 

Vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt voor warme voeten en scheelt op de energierekening. De onderzijde van de begane grond vloer isoleren is het meest efficiënt. Of de bodem van je kruipruimte (wanneer je die hebt), vanuit de grond trekt nu eenmaal veel kou op naar je woning. 

Muurisolatie

Komt er juist veel kou van de muren af? Dan kun je je muurisolatie verbeteren. Heeft je huis een spouw? Dan kun je deze laten vullen met goed isolerend materiaal. Heb je geen spouw? Dan is gevelisolatie een optie. Dat kan aan de binnenzijde of buitenzijde. Aan de binnenzijde kun je bijvoorbeeld een voorzetwand laten plaatsen, de buitenzijde aanpakken is een grotere klus waar het aanzicht van je huis waarschijnlijk door veranderd en je wellicht een vergunning van de gemeente nodig hebt. 

Glas en kozijnen vervangen

Glas vervangen zorgt voor veel extra comfort in huis. Heb je nog enkel glas? Dan zorgt het plaatsen van HR+/HR++ of zelfs HR+++ glas voor flinke besparingen en een gezonder leefklimaat. Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan is het heel handig om meteen je kozijnen te laten vervangen. Goed isolerend glas met perfect sluitende kunststof kozijnen zorgen ervoor dat er nauwelijks warmte meer uit jouw huis zal ontsnappen via ramen en kozijnen. Heb je altijd al een schuifpui gewild? Dan is dit het moment! Ook een kunststof schuifpui met HR++ glas zorgt voor optimale isolatie en tegelijkertijd voor een prettig licht huis. 

Dakisolatie

Als laatste is je dak isoleren een goede warmte besparende maatregel. Warmte stijgt op. Dus ook via het dak raak je warmte kwijt. De binnenzijde van je dak is relatief makkelijk te isoleren. Hiervoor kun je spijkerflensdekens, kant-en-klare isolatieplaten of folie-isolatie gebruiken. Mocht je al met je dak bezig zijn, dan kun je het moment goed aangrijpen voor het plaatsen van een dakraam of een dakkapel. 

Subsidie voor isolatie

Het goede nieuws! Je kunt nu weer subsidie aanvragen voor isolerende maatregelen! Lees onze blog over subsidiemogelijkheden om te leren waar je dan aan moet voldoen. 

 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?