2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Dakramen op zolder? Zo kunt u ze stijlen

21 maart 2022

Kiest u voor dakramen op zolder? Bedenk vooraf hoe u de ruimte gaat inrichten of waar de ruimte voor gaat dienen. U kunt namelijk veel verschillende stijlen creëren met dakramen op zolder. Het kan een echte meerwaarde zijn aan uw ruimte. U kunt op diverse manieren gebruik maken van dakramen op zolder! Lees in deze blog de mogelijkheden en laat u inspireren.

 

Enkel dakraam

Een klassiek, simpel model en meest voorkomende dakraam op zolder. Dit model is ideaal voor een zolder dat is ingericht als slaapkamer of opslagruimte. Het dakraam biedt licht en is eenvoudig te openen voor frisse lucht. Daarbij is een enkel dakraam gemakkelijk te verduisteren met de juiste raamdecoratie. Niet alle enkele dakramen zijn hetzelfde, zo kunt u kiezen voor meer akoestiek met een dakraam zo hoog als het plafond voor meer licht en ruimte. Een kleiner dakraam is daarentegen gebruikelijker voor het slaapgedeelte aangezien dit vaak makkelijk te verduisteren is. De keuze is aan u! 

 

Meerdere dakramen zolder

Meerdere dakramen op zolder geven uw interieur een hele andere stijl en u kunt het eindeloos combineren. Kiest u voor een originele manier en gaat u voor twee dakramen boven elkaar of kiest u liever de gebruikelijke wijze en plaatst u twee of meer dakramen naast elkaar? Diverse combinaties zorgen voor een speels effect en het biedt direct een lichte ruimte!  Meerdere dakramen op de zolder zijn handig als de ruimte een belangrijke functie heeft, zoals een keuken, of een werkplaats. De ramen geven een gevoel van ruimte en het heeft een verfrissende uitstraling.


Dakramen als dak

Een andere mogelijkheid is om van de dakramen op zolder een plafond te maken. Het dak bestaat dan (grotendeels) uit ramen. Deze stijl geeft het idee van een kas en ziet er ruimtelijk uit. Als u naar boven kijkt, ziet u de blauwe lucht of in de avond zelfs de sterren. De dakramen zijn dus een toevoeging aan uw zolder. 

 

Dakramen op zolder kunt u op veel diverse manieren stijlen en inrichten op uw zolder. Bij Jordens maken we dakramen op maat. Voor elke zolder is er dus een geschikte dakraam. Neem contact met ons op en laat u adviseren voor dakramen op maat. 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?