2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Deurklink vervangen? Volg dit handige stappenplan

15 februari 2022

Bent u uitgekeken op uw huidige deurklink van de buitendeur of op al uw deurklinken in huis? Of is uw huidige deurklink niet meer soepel te bedienen? Dan kunt u ervoor kiezen om de deurklink te vervangen. Wij vertellen u graag welke deurklink u nodig heeft en hoe u stap voor stap een deurklink kunt vervangen. 

Welke deurklink heb ik nodig?

Over het algemeen is elke deurklink en het bijbehorende beslag qua gebruik hetzelfde. Dus welke deurklink u nodig heeft, is puur afhankelijk van wat uw smaak is, wat u mooi vindt en wat u handig vindt. Bij een deurklink voor bijvoorbeeld de badkamer of de buitendeur is een slot aan te raden. Bij de overige deurklinken is een slot niet echt een must. Kies voor de stijl die bij u en de rest van uw interieur past.

Hoe vervang ik een deurklink?

Is uw nieuwe deurbeslag binnen en kunt u ook niet wachten om het eindresultaat te bewonderen? Voor het zover is, zullen de deurklinken nog wel gemonteerd moeten worden. Een deurklink vervangen of monteren is gelukkig niet zo ingewikkeld. In onderstaand stappenplan leggen wij in drie stappen uit hoe dit in zijn werk gaat en welke hulpmiddelen u daarvoor nodig hebt.

Stap 1: verwijder de oude deurklink

De eerste stap bij het vervangen van de deurklink is het verwijderen van het bestaande deurbeslag. Maak de huidige deurklink los door de kleine schroefjes aan de onderkant en zijkant los te schroeven. Zijn er geen schroefjes zichtbaar? Dan zit er hoogstwaarschijnlijk een klein slotje aan de zijkant dat u met een priem of paperclip kunt indrukken. Hierna kunt u de kruk verwijderen en worden de schroefjes zichtbaar. Wanneer u de deurklinken verwijderd heeft, wordt de krukstift zichtbaar. De krukstift is de vierkante metalen pen die beide deurklinken met elkaar verbindt. Druk deze krukstift aan beide kanten uit het gat en maak daarna eventuele deurschilden of rozetten los. Eventueel kan nu ook het oude slot verwijderd worden door een schroevendraaier in het gat van de krukstift te steken en naar de zijkant van de deur te bewegen.

Stap 2: aftekenen en voorboren

Is de oude deurklink verwijderd? Dan kunt u in het bestaande gat een nieuwe plaatsen. Plaats de krukstift in het gat. Let op dat de krukstift aan beide zijden evenveel uitsteekt. Schuift de nieuwe deurklink er vervolgens met de rozetten of schilden overheen. Zorg ervoor dat zowel de deurklink als de rozetten rechtstaan en teken de schroefgaten af. Haal de deurklink en de rozetten van de krukstift af en boor de gaten voor. Zorg dat de gaten horizontaal zijn en gebruik een boor van 5 mm.   

Stap 3: de nieuwe deurklink monteren

Dan wordt het nu de hoogste tijd om de nieuwe deurklink, schilden en rozetten te monteren. Schuif de deurkrukset op de krukstift en gebruik de bijgeleverde schroeven en bouten. Controleer vervolgens voor de zekerheid of de deurklink goed vastzit door hem een aantal keren op en neer te bewegen en door hem in het slot te laten vallen.

Bent u op zoek naar een goed advies voor de juiste deurklink voor bijvoorbeeld uw voordeur, een andere buitendeur of uw binnendeuren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bij Jordens denken we graag met u mee.

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?