2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Welke soorten raambekleding zijn geschikt voor badkamer?

29 december 2021

Beschikt u over een badkamerraam en bent u benieuwd welke raambekleding voor de badkamer het meest beschikt is?  Een badkamerraam maakt de badkamer heerlijk licht en bovendien is het voor het vochtgehalte goed om na het douchen een raam open te kunnen zetten. Juist doordat de badkamer een vochtige ruimte is dat ook nog eens extra om extra privacy vraagt is de juiste badkamer raambekleding van belang. Jordens helpt u daarom graag op weg!

 

Soorten raambekleding badkamer

Om te bepalen welk soort raambekleding geschikt voor de badkamer is, is het belangrijk om te letten op twee belangrijke eigenschappen: vochtbestendigheid en de mate van privacy. Op basis van deze eigenschappen hebben wij een top drie meest geschikte raamdecoratie voor het badkamerraam samengesteld.

  1. Jaloezieën
  2. Plisségordijnen
  3. Rolgordijnen

 

Jaloezieën voor in de badkamer

Een groot voordeel van jaloezieën is dat u de mate van lichtinval en privacy goed kunt bepalen. Jaloezieën zijn vaak verkrijgbaar in hout, aluminium of kunststof alternatieven. Hoewel houten jaloezieën zeer sfeervol en populair zijn, is dit materiaal wel af te raden in de badkamer. Hout kan namelijk slecht tegen vocht: spetters kunnen zorgen voor verkleuringen, scheuren en vervormingen. Mocht u toch graag de warme uitstraling van houten jaloezieën in uw badkamer willen toevoegen dan zijn kunststof alternatieven, zoals PVC, met een houtlook een zeer goed alternatief. Kunststof jaloezieën zijn namelijk wel vocht- en vuilbestendig en zijn eenvoudig schoon te maken. Heeft u juist een moderne of strakke badkamer? Dan kunt u kiezen voor aluminium jaloezieën. Ook aluminium jaloezieën zijn geschikt voor badkamers. Dit materiaal is net als kunststof namelijk goed bestand tegen vocht en makkelijk te reinigen.

Plisségordijnen voor in de badkamer

Een tweede soort ideale badkamer raambekleding zijn plisségordijnen. Ook bij dit type raambekleding kunt u de mate van lichtinval en privacy zelf bepalen: vooral wanneer u kiest voor het top down – bottom up systeem: het gordijn kan dan zowel van boven als onder geopend worden. Hoewel de meeste plissé gordijnen van stof gemaakt zijn, zijn ze minder geschikt voor vochtige ruimtes. Wel worden de plissegordijnen steeds vaker van een vocht- en vuilafstotende stof voorzien, waardoor de gordijnen alsnog geschikt zijn voor de badkamer. Het is dus wel belangrijk om hier naar te informeren. Mocht uw badkamer over een goede mechanische ventilatie beschikken: dan kunt u ook met een gerust hart voor plisségordijnen kiezen.

Rolgordijnen voor in de badkamer

Over het algemeen worden rolgordijnen voor in de badkamer afgeraden, omdat de stof van een rolgordijn door vocht kan krimpen en zelfs schimmelen. Echter zien we ook steeds vaak rolgordijnen die worden gemaakt met materialen die voor buiten gebruikt worden, zoals polyester. Dit type materiaal is daarentegen wel zeer goed bestand tegen vocht en vuil. Het is dan aan te raden om te kiezen voor lichtdoorlatende rolgordijnen, anders wordt het daglicht vanuit buiten in de badkamer volledig geblokkeerd. Kortom: rolgordijnen zijn mogelijk in de badkamer, maar bij het kiezen van het juiste rolgordijn zitten er wel haken en ogen aan.

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?