2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Ontdek alles over onze gecertificeerde K-VISION kozijnen!

25 juni 2020

Sinds 1969 is profine in Nederland actief op de nieuwbouw- en renovatiemarkt met onderhoudsvriendelijke kunststof producten voor huizen en gebouwen. Deze producten dragen de naam K-VISION en vormen de nieuwe generatie kunststof bouwproducten voor opdrachtgevers van deze tijd. 

Het K-VISION systeem is volgens BRL 0703 “Kunststof Gevelelementen” gecertificeerd. Maar wat houdt dat in? De certificering geeft aan dat het systeem voldoet aan de eisen die gesteld zijn in het bouwbesluit en de kwaliteitseisen uit de markt. De kunststof kozijnen van K-VISION worden door de “kenners” niet onderscheiden van houten kozijnen. 

De eigenschappen van K-VISION kozijnen

De K-VISION profielen zijn de aller slankste en verdiepte kunststof kozijnprofielen op de markt. Daarmee onderscheiden ze zich van de rest, omdat deze slechts een aanzichtbreedte hebben van 63 mm. Doordat deze K-VISION kozijnen voorzien zijn van strakke en slanke kozijnprofielen, nemen zij een drietal voordelen met zich mee:

 • Ze hebben meer glasoppervlak, dus meer lichtinval;
 • Ze hebben een lagere Uw-waarde door een betere kozijn-glas-verhouding;
 • Ze zijn architectonisch verantwoord vanwege het slanke aanzicht.

K-VISION producten zijn ook SKG**- en KOMO-gecertificeerd. Deze keurmerken geven aan dat de profielen voldoen aan bepaalde eisen qua veiligheid. Dit keurmerk geeft onder andere aan dat ze kozijnen inbraakwerend zijn. 

K-VISION kozijnen zijn 100% circulair 

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit staan centraal bij profine, het bedrijf achter het merk K-VISION. Het bedrijf zet zich in voor industriebrede recycling en circulair ondernemen en hebben hier ook een onderscheiding voor mogen ontvangen. De kozijnen zijn 100% circulair, en dat is heel bijzonder. Het proces voor het maken van een circulair product bestaat onder andere uit:

 • Terugnemen en recyclen van materiaal en hergebruiken in gelijke en gelijkwaardige producten;
 • Hergebruik van in profielproductie overtollig- en restmateriaal;
 • Terugnemen van reststukken welke ontstaan bij de vervaardiging van kunststof gevelelementen;
 • Terugnemen van kunststof gevelelement materialen uit renovatieprojecten;
 • Leveren van producten die wederom een functionele levensduur hebben van 50 jaar of langer.

Kies je voor K-VISION kozijnen, dan weet je dat je een steentje bijdraagt aan een betere wereld. 

De voordelen van kunststof kozijnen

Naast de voordelen van het merk K-VISION zijn kunststof kozijnen in het grotere geheel ook een slimme keuze. Sterker nog: kunststof kozijnen zijn de béste keuze, en dit is waarom:

 • Ze hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor je minder hoeft te stoken. Dit is schoner voor het milieu, en beter voor je eigen portemonnee!
 • Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur;
 • Ze zijn onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken.

Wist je dat er ook subsidiemogelijkheden zijn als je kiest voor duurzame kozijnen? Bekijk wat de voorwaarden zijn en wat je kunt doen om subsidie te ontvangen!

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?