2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Bel mij terug
Bel mij terug

Tips voor een succesvolle verbouwing

3 januari 2019

Het is hartstikke leuk maar vaak minstens zo spannend: een verbouwing! Het verbouwen van uw woning levert vaak vele voordelen op, zoals we in deze blog beschreven. Wel begrijpen dat u zich voorafgaand aan de verbouwing goed wil voorbereiden en daarom zetten wij in deze blog een aantal tips op een rij voor een succesvolle verbouwing!

Bedenk wat het doel van de verbouwing is

Woningeigenaren hebben vaak zeer uiteenlopende redenen om hun huis te willen verbouwen. Voor u begint, is het belangrijk om helder te krijgen wat u precies wilt bereiken met uw verbouwing. Wilt u meer ruimte creëren? Dan kunt u overwegen een dakkapel of aanbouw te plaatsen. Vindt u het belangrijk om uw woning een andere uitstraling te geven? Dan zijn misschien weer andere verbouwingen geschikt. Als u een duidelijk doel voor ogen heeft met uw verbouwing, kunt u een weloverwogen keus maken waar u later geen spijt van krijgt.

Maak een plan voor de financiering

De financiering van een verbouwing is een belangrijk punt waar u vooraf goed over na moet denken. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om een verbouwing te financieren: aan u de taak te beslissen welke het beste bij uw situatie past. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw spaargeld te gebruiken. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het lenen van familie of het afsluiten van een tweede hypotheek. Wilt u meer weten over het financieren van uw verbouwing? Lees dan ook deze blog waarin we op het onderwerp ingaan.

Overweging: investeren in duurzaamheid

Wanneer u gaat verbouwen is het slim te overwegen om te investeren in duurzaamheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dubbel glas of andere maatregelen waarmee u uiteindelijk energie bespaart. Kunststof staat bekend als een materiaal dat zeer goed isoleert en kan in die zin dan ook worden beschouwd als duurzaam.

Een bijkomend voordeel is dat u voor energiebesparende verbouwingen een lening kunt krijgen bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Een groot voordeel is de gunstige rente op dit type lening.

Ga na of u vergunningen nodig heeft

In sommige gevallen kunt u niet zomaar verbouwen, maar is het nodig hiervoor een vergunning aan te vragen. Via de website Omgevingsloket van de Rijksoverheid kunt u zelf nagaan of in uw geval een vergunning vereist is. Komt u er niet zelf uit? Dan is het verstandig om uw vragen voor te leggen aan een deskundige die u kan voorzien van passend advies.

U bent eruit: u wilt uw huis voorzien van nieuwe kunststof schuifpuien, kunststof schuifpuien of kunststof dakkapellen! Graag laten wij u zien wat allemaal mogelijk is. Kom gerust eens langs in onze showroom om ons complete assortiment te bekijken.

Wilt u onze producten het liefst bij u thuis bekijken, zodat u direct ziet wat bij uw huis past? Dan komen wij graag bij u langs met onze showroombus!

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?