Jordens
  • Bel voor meer informatie of een
  • vrijblijvende offerte naar 078 619 8177
Bel me terug

Nieuw bij Jordens! De showroombus brengt de showroom aan huis
Onze mobiele showroom* biedt u de mogelijkheid om onze kwalitatieve kunststof producten te bekijken waar het u uitkomt. Wilt u graag dat een van onze adviseurs gratis en vrijblijvend langskomt met de showroombus voor passend advies?
*In de showroombus is een verscheidenheid aan producten aanwezig, waaronder voor- en achterdeuren, alle typen kunststof kozijnen en schuifpuien.

Zonwering, rolluiken of screens: is uw huis bestand tegen de (na)zomerzon?

12 augustus, 2019 16:11

De zomer is hier en de temperaturen lopen op. Wilt u het lekker koel houden in huis, of graag in de schaduw op uw terras zitten? Dan wilt u vast wel investeren in goede en praktische zonwerende oplossingen. Maar wat is er allemaal mogelijk op dat gebied? Je kunt kiezen uit zonneschermen, rolluiken, screens, knikarmschermen. Wat is geschikt voor welke situatie en voor welke wensen? Lees het in deze blog! 

Zonwering doet meer dan alleen de zon weren. 

Goede zonwering beschermt tegen veel meer dan alleen de zon. Het beschermt je kozijnen, ramen en huis tegen beschadigingen, weersinvloeden, geluid en inbraak. Daarnaast kun je zelfs op je stookkosten besparen met bepaalde soorten zonweringen. Vaak denk je bij zonwering aan oplossingen om de warmte buiten te houden, maar je kunt tot wel 29% op je energierekening besparen met zonwering die warmte binnenhoudt en kou buiten houdt. 

Rolluiken: veilig en isolerend

Het grote voordeel van rolluiken is dat deze heel solide en stevig zijn. Dit maakt dat zij uitermate geschikt zijn om ongenode gasten buiten te houden en de beste oplossing zijn wanneer u een oplossing zoekt die zonwerend is en de veiligheid van uw huis bevorderd. Ook hebben rolluiken de meest isolerende effecten, dus als dit belangrijk is voor u, dan zijn rolluiken de beste keuze. 

Lichtdoorlatende screens

Het nadeel van rolluiken is dat zij veelal het zicht belemmeren. Wilt u graag ten alle tijden naar buiten blijven kijken om van het uitzicht te genieten en houdt u uw kamer graag licht? Dan zijn duurzame screens een goed oplossing! Deze doeken worden bevestigd met verticale geleidingsprofielen, waardoor ze niet opwaaien en windvast zijn. Ze worden gemaakt van glasvezel en dit zorgt ervoor dat u een vrij doorzicht heeft. 

De succesvolle klassieker: het uitvalscherm 

Wat u ook een vrij uitzicht geeft is deze klassieker: het uitvalscherm of knikarmscherm. Waar deze vroeger vooral in kenmerkende knaloranje kleur te krijgen was, kunt u deze nu geheel naar uw eigen smaak en stijl aanpassen. Dit scherm is multifunctioneel en ideaal voor uw terras: u kunt naast uw huis in de schaduw zitten én u voorkomt dat de zon direct uw huis in valt. Daarnaast is het een praktische oplossing voor hogere verdiepingen in uw huis, of wanneer u in een flat woont.

Raambekleding 

Zoekt u niet alleen aankleding voor de buitenkant, maar ook voor de binnenkant? Daar kunnen we u ook mee helpen. Zonwerende, decoratieve en praktische raambekleding voor huizen of bedrijfspanden kunnen een mooie aanvulling zijn op de zonwering aan de buitenkant. Op zoek naar jaloezieën of plissé-gordijnen? Veelal plaatsen we deze zonder boren maar met magneetband: praktisch en esthetisch mooi!   

Alles eens in het echt zien? Dat kan natuurlijk! Kom alle raambekleding en zonwering mogelijkheden bekijken in onze showroom. Liever advies direct aan huis? Daar doen we niet moeilijk over: vraag een adviseur bij u thuis