2000m2 showroom

+40 jaar familiebedrijf

+40 jaar familiebedrijf

Eigen monteurs

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Eigen monteurs

Hoge Klanttevredenheid

Topkwaliteit met 10 jaar garantie

Hoge Klanttevredenheid

Kunststof, aluminium of houten schuifpuien?

17 september 2018

Dat schuifpuien ontzettend veel toegevoegde waarde bieden aan iedere woning, legden we uit in deze blog. Redenen die aan de orde kwamen, waren onder andere de ruimte die u overhoudt met een schuifpui en het feit dat u hiermee meer licht in uw woning toelaat. Wanneer u openslaande deuren heeft, levert u daarmee ruimte in van het terras. Bij een schuifpui is dat echter niet het geval. Als u heeft besloten dat u graag een schuifpui in uw woning wilt, blijft de vraag natuurlijk van welk materiaal deze moet zijn. Kunststof, aluminium en hout zijn de meest gangbare materiaalsoorten voor schuifpuien. Elk van deze materialen heeft natuurlijk specifieke eigenschappen. Bent u benieuwd wat deze precies zijn? In deze blog leggen wij het uit!

Schuifpuien van aluminium

Aluminium schuifpuien geven uw woning vaak een strakke en moderne uitstraling. Een groot voordeel van aluminium, is het lichte gewicht van het materiaal. Hierdoor is het erg gemakkelijk om een schuifpui van aluminium open en dicht te schuiven. Bovendien staat aluminium bekend als een stevig en onderhoudsarm. Daarentegen is het wel lastiger om beschadigingen aan een aluminium schuifpui te herstellen. Ook zijn schuifpuien van aluminium, in vergelijking met andere materialen, relatief duur. Goed om te weten, is dat aluminium (in tegenstelling tot kunststof) niet beschikbaar is met houtlook.

Schuifpuien van hout

Wie een klassieke en landelijke uitstraling aan zijn woning wilt geven, kiest vaak voor schuifpuien van hout. Een ander voordeel dat hout biedt, is dat het makkelijk kan worden overgeschilderd. Bent u de kleur van uw schuifpuien na een aantal jaar zat? Dan kunt u deze gemakkelijk (laten) overschilderen. Echter krijgt u ook te maken met een groot nadeel: hout is erg gevoelig. Weer en wind zorgen ervoor dat hout op den duur letterlijk haar glans verliest en ook schimmel en rottend hout behoren tot de mogelijkheden. Om dit te voorkomen is goed en regelmatig onderhoud een vereiste. Wilt u niet teveel tijd en moeite in uw schuifpuien steken? Dan is het wellicht geen slim idee om te kiezen voor hout.

Schuifpuien van kunststof

Hét voordeel dat veel mensen doet kiezen voor kunststof schuifpuien is hun onderhoudsvrije karakter. Als u de schuifpuien eens in de zoveel tijd de schoonmaakt met een sopje en een spons, kunt u hier tot wel 30 jaar van genieten! Een ander punt dat bijdraagt aan de lange levensduur van kunststof schuifpuien is dat het materiaal makkelijk kan worden hersteld. Waar schade aan hout en aluminium vaak wat lastiger zijn om weg te werken, is dit bij kunststof geen probleem.

Wat kunststof schuifpuien ook onderscheidt van een houten of aluminium variant, is hun hoge isolatiewaarde. Kunststof staat erom bekend dat het erg goed isoleert, wat ervoor zorgt dat uw stookkosten lager uit zullen vallen. Bovendien is dit natuurlijk ook erg goed voor het milieu!

 

Wie kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt, doet er goed aan om zich eens te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn op het vlak van kunststof schuifpuien.

 

Wilt u inspiratie komen opdoen in onze showroom van 2.000 vierkante meter in Zwijndrecht? U bent van harte welkom! Onze ervaren adviseurs informeren u graag over alle mogelijkheden. Heeft u liever dat een expert bij u thuis langskomt voor adives? Maak dan snel een afspraak.

 

Open chat
1
Hallo 👋
Hoe kunnen wij u helpen?